*
Борба с вредителите

ДА СЕ ОБЛЕКЧИШ ВЪВ ВРАЦА

|
ДА СЕ ОБЛЕКЧИШ ВЪВ ВРАЦА

В сезона на бирата и любениците, нуждата да се облекчаваш е все по-честа. Лекарите препоръчват в жегите повече течности, а пък хора сме, а не камили да траем дни през пустинята. Оказва се,че това ще ни се налага във Враца. Първо, обществени тоалетни кажи-речи няма, по-малко са от пръстите на едната ръка. И второ, тези които ги има, са отвратителни и в неизправност.

Слизаме от автобус и ни се налага да ползваме двете нули. Плащаме 30 стотинки, дават ни билетче на които пише "Автобусни превози" и отдолу цена-Превоз-0.30 лева. Няма тоалетна хартия, няма топла вода, няма сапун или други миещи препарати. А билетчето за този вид автобус е останало от преди десетилетия, когато цената на градския транспорт наистина бе 30 стотинки. Автогарата изпълнява и социална дейност, като е отдала тоалетната срещу 200 лева на месец наем, стоящите на входа е назначила като извънщатен персонал и те са на минимална заплата. Така че, дадените на ръка стотинки са си чиста печалба. На жепе гарата специалното заведение и също е дадено под наем на ЕТ. Тук положението е малко по-добре, в ъгъла има и резервна кофа с вода, но на мивката често вода няма, къде ти да е топла. Няма и другите задължителни аксесоари към една тоалетна. Няма и билетче,нито пък някакъв друг документ.

Билетче не дават и в бившата някогашна градска тоалетна до пак бившето пак някогашно градско кино. Даваш 30 стотинки и толкоз. Тук поне е чисто, има и клекало, нищо че казанчето не е в ред, ако си по-куражлия можеш да си пуснеш водата. Има и тоалетна хартия . Тоалетната е собственост и се стопанисва от изградения покрая нея Дом на красотата. Наистина е едно от местата, където спокойно може да се облекчиш. Защото броейки ги, други няма. Може да изпиташ потребност ,разхождайки се по Пробива. Вариантите ти са два. Шом не си клиент на "Тракийската принцеса", по преценка и ако е в настроение, барманът може да ти даде ключа и също така по преценка да ти вземат стотинките, или не. Така е и в останалите. Ако си бил на маса и нуждата те вдигне, може да ползваш услугата на заведението, но ако тя те подгони на улицата и хукнеш да търсиш онова място в кафенетата, те гледат накриво, в повече случаи те пускат, но като наглец. Затова, най-често ще видите изправени пред високия дувар на двете възрожденски къщи на същия този Пробив изправени мъже, като за разстрел,но с лице към стените ,или направо да се облекчават зад Стената между блоковете пак на самия централен врачански булевард.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар