*
Борба с вредителите

47 ЯХТИ ПОПАДНАХА ПОД ПРИЦЕЛА НА ДАНЪЧНИТЕ

|
47 ЯХТИ ПОПАДНАХА ПОД ПРИЦЕЛА НА ДАНЪЧНИТЕ

Четиридесет и седем яхти в пристанищата на курортите Св. Влас и Несебър попаднаха под прицела на данъчните екипи по Черноморието. Регистрационните номера на яхтите са записани от инспекторите на НАП, а информацията е изпратена до Морска администрация, за да се установи кои са собствениците на луксозните лодки. След установяване на собствеността, приходната администрация ще направи проверка за съответствието на доходите на притежателите и при установени нарушения на фирмите и физически лица ще бъде направена ревизия.

Данъчните проверки на НАП продължават и в заведенията по Черноморието, като оборотът в проверяваните обекти най-често е нараснал от 2 до 6 пъти. При проверка на ресторант в Слънчев бряг се е установило, че собствениците декларират месечен оборот в рамките на 1400-2400 лв., а по време на проверката, само за 1 вечер, той е скочил на 3000 лв. – увеличение от над 50 пъти.

По време на проверка в Сандански през уикенда пък, данъчните са се натъкнали на ресторант, който работи без задължителния по закон регистриран касов апарат. Собствениците на ресторанта са нападнали двамата инспектори на НАП. Случаят е предаден на прокуратурата.

“Всеки, който нарушава закона или се опитва по насилствен начин да се противопоставя на него, ще бъде предаден на органите на реда”, коментира случая изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. „Държавата, и в частност НАП, ще продължава да бъде безкомпромисна към подобни нарушения и прояви”.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар