*
Борба с вредителите

ГЕРБ ОТКАЗА ДАРЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА КАМПАНИЯТА

|
ГЕРБ ОТКАЗА ДАРЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА КАМПАНИЯТА

След анализ на предизборната обстановка и обществените нагласи за хода на предизборната кампания, Националният предизборен щаб на ПП ГЕРБ за местните и президентски избори 2011, предлага на ИК на ПП ГЕРБ да вземе като решение следното предложение:
„В рамките на кампанията за местните и президенстки избори 2011, считано от 24.09.2011 до 30.10.2011 г., националните структури на ПП ГЕРБ да се откажат от всякакви дарения. Смятаме, че това ще даде възможност за провеждането на прозрачна и открита предизборна кампания както на кандидатите на ПП ГЕРБ за кметове и общински съветници, така и на президенстката двойка.
Националният предизборен щаб е на мнение, че такова решение ще гарантира и на избирателите на ПП ГЕРБ, че техните гласове ще бъдат дадени за конкретни политики на партията и кандидатите ни, и няма да ги обвърже и направи зависими по никакъв начин от определени корпоративни интереси. Нещо повече – смятаме че това ще гарантира и занапаред тяхната независимост в работата им в местната власт и президенстка институция.
Затова предлагаме ПП ГЕРБ да финансира своята кампания единствено и само със средставата от държавната субсидия, която получава.
Предлагаме още по време на кампанията, спазвайки разпоредбите на Изборния кодекс и Закона за политическите партии, ежеседмично на сайта на ПП ГЕРБ в Публичния регистър да бъде оповестявана информация за разходите на ПП ГЕРБ в предизборната кампания, като същата да бъде предоставяна и пред Сметната палата.
Убедени сме, че всеки един гражданин, независимо дали ще даде своя глас за кандидатите на ГЕРБ, както и всеки един от кандидатите ни, трябва да знае кой и как финансира неговото участие в предстоящата кампания.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар