*
Борба с вредителите

СКАНДАЛНО

|
СКАНДАЛНО

Бъдещият влак-стрела от Видин за София предизвика скандал във Враца, защото се предвижда високоскоростната ж п магистрала да раздели на две града с нова Берлинска стена. Според проекта линията трябва да минава по съществуващото трасе, като се издигнат бетонни огради с височина 4 метра. Въпреки възраженията на гражданите и общината и обещанията на проектантите, досега проблемът остава висящ.
Общината и гражданите във Враца научиха за намеренията на проектантите едва при опита да се прокара тихомълком този вариант с набързо свикано обществено обсъждане. Но местната власт и хората категорично отказаха да бъдат поставени пред свършен факт и настояха проектът да се измени.
Аргументите на хората и на специалистите са красноречиви: ако се вдигне „Берлинската стена”, пешеходните и транспортните връзки между Южна и Северна Враца ще бъдат изключително затруднени. Гражданите се тревожат за екологичните последствия и не искат да живеят в бетонно гето.
Врачани смятат, че изграждането на подземната железница през града е единственият приемлив начин да се запази жизнената среда и връзката с природата.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар