*
Борба с вредителите

СЪЩНОСТ И ЦЕЛИ НА ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ

|
СЪЩНОСТ И ЦЕЛИ НА ЛАЗЕРНАТА ЕПИЛАЦИЯ

От векове хората премахват космите от определени части на тялото си по здравословни, хигиенни, религиозни или естетически съображения. Съществуват много способи за отстраняване на нежеланото окосмяване и един от съвременните е епилацията.

Тя ползва механични уреди или достиженията на съвременните технологии, за да отстрани косъма заедно с корена му. Епилацията има сравнително продължителен ефект, но хората търсят начини да превърнат гладката кожа в постоянно положение, да не се налага често да се отделя време за епилиране. Модерните лазерни технологии са това, което идва на помощ в решаването на тази задача. Лазерната епилация е съвременно ефикасно средство за отстраняване на окосмяването в избрани зони от тялото.

 

              Какво представлява лазерната епилация?

 

Лазерната епилация е метод за премахване на излишните косми, чието приложение е в световен мащаб, и датира от над от 20 години. Тя е с доказано действие.

Лазерният импулс  има свойство  да се привлича от пигмента в косъма - меланин, като светлинният импулс, с точно определена дължина на вълната, се превръща в топлина, унищожавайки луковицата на косъма.

Освобождаваната енергия е достатъчна да разруши самия космен фоликул, без да повреди околната тъкан.  Тя остава незасегната от действието на лазерния лъч. Затова почти не се наблюдават изгаряния или други кожни наранявания.

При тази операция се премахват и така наречените обърнати косми и се подобрява  цялостното състояние на кожата.

Методът е изключително ефикасен, защото унищожава както фоликулите на повърхността, така и тези в най-голяма дълбочина. С това се забавя растежът им, а с времето се спира напълно.

Основната цел - премахване на космите, има като екстри спестяването на време и допълнителни средства, необходими при честите процедури за епилиране, а удобството има силата да ни пристрастява.

 

           За кого е подходяща процедурата и кога се наблюдава ефект?

 

Лазерната апаратура е от различен тип и е ограничена спрямо кожата на човека. Светлата кожа позволява голямо количество енергия да навлезе под нея като импулс, без рискове от нежелани ефекти.

По-тъмният тип кожа е малко по-ограничен от възможностите на лазерната епилация, но съществува алтернатива за избор - подходящ за нея лазерен апарат, способен да третира и най-тъмните фототипове.

Процедурата не трябва да се прилага при случаите, които се водят противопоказни. Това са бременността, раковите заболявания, епилепсията и някои кожни заболявания - екземите, дерматитите. Не е препоръчителна и при кожни състояния като витилигото и наличието на тен.

Проблем са също така татуировките, които може да избледнеят, и бенките. Те се заобикалят. При наличие на пигментни петна се преценява дали е безопасно да се работи върху тях.

До 15 дни след лазерната епилация повечето косми в третираната зона падат. Между отделните процедури растежът на космите е забавен. Добрата новина е, че 5 до 8 процедури са достатъчни за постигане на необходимия ефект, а след това той се поддържа еднократно или два пъти в годината. Резултатът от усилията е отстраняването на нежеланото окосмяване за срок над 10 години.

                  

            Предимства на лазерната епилация

 

Усещането на копринената при допир кожа и полученото самочувствие и удовлетворение определят отношението към лазерната епилация.  Защо да изберем нея за справяне с често срещания проблем?

Тя осигурява безболезненото премахване на космите, в това число и на така наречените  обърнати косми.

Намалява стимулацията на растежа им и това води до пълното им изчезване с времето.

Не се наблюдават алергични реакции и е напълно безопасна процедура, ако са спазени всички изисквания за приложение на метода.

Източник: Satori


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар