*
Борба с вредителите

ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ СРЕЩУ ФОТОЕПИЛАЦИЯ – КОЕ ДА ИЗБЕРЕМ?

|

Лазерната епилация и фотоепилацията са два вида методи за обезкосмяване. И двете процедури имат своите плюсове и минуси и някои са по-добри от други. Нека да сравним тяхната ефективност и разходи и да претеглим вашите възможности, преди да решите кое е най-подходящото за вас. Лазерната епилация е по-бърза, по-безопасна и по-достъпна от фотоепилацията и можете да я използвате у дома.

IPL технология

Лазерната епилация използва лазер с дължина на вълната между 400 и 1200 nm, който е насочен към меланина. Тази дължина на вълната има широк спектър и може да действа както на светли, така и на тъмни косми. Някои лазери обаче могат да причинят хипопигментация или хиперпигментация на кожата при определени пациенти. За да се избегнат тези странични ефекти, някои лазери имат охладени сапфирени цилиндрични върхове.

Мощността на уреда е един от най-критичните фактори за ефективността на обезкосмяването. Например, устройство с импулсна светлина има изходна мощност от 15-50 J/cm2, докато високомощен александритен лазер има изходна мощност от 150-J/cm2. Проблемът с IPL е, че действа само върху повърхността на кожата, така че космите израстват много бързо. Освен това броят на процедурите, необходими за постигане на задоволителни резултати, е ограничен.

 

Лазерната епилация също е по-подходяща за по-тъмна кожа от IPL. По-тъмната кожа абсорбира светлината по-лесно от светлината върху по-бледа кожа, така че светлината на лазера няма да причини изгаряне. Независимо от това, IPL системите все още са подходящи за тъмна кожа.

Цена

Лазерната епилация е бърз и безопасен начин за премахване на нежеланото окосмяване без болка и без прекъсване. Лазерът излъчва светлина с една дължина на вълната, докато устройствата за фотоепилация използват светлинни вълни с различна дължина на вълната. Уредите за фотоепилация са по-малко мощни от лазерите и могат да се използват за различни процедури. Например апаратите за фотоепилация могат да се използват за премахване на нежеланото окосмяване, а също и за подмладяване на капилярите и кожата.

Фотоепилацията е по-скъпа процедура поради времето, необходимо за завършване на процеса. Лазерите също са по-прецизни, но дължините на вълните на светлината, излъчвана от устройства с интензивна импулсна светлина, не са толкова специфични. Ниската мощност на апаратите за фотоепилация гарантира, че те не увреждат космения фоликул.

 

Домашна лазерна епилация

Доскоро лазерната епилация беше запазена за професионалните козметични клиники. Въпреки това, днес можете да използвате домакински модели на тези устройства, за да премахнете космите по тялото. Тези устройства могат да ви спестят много време и пари. Освен това те могат да ви дадат гладка кожа без косми. Лазерната епилация действа, като дезактивира корените на космите и премахва косми с дължина до 3 милиметра.  В случай, че все пак предпочитате професионални услуги, доверете се на лазерен център Satori – едно от най-предпочитаните козметични студиа в страната.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар