*
Борба с вредителите

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТАТА ПРЕЗ ЗИМАТА!

|
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТАТА ПРЕЗ ЗИМАТА!

Зимното време може да бъде благословия за много от нас - студено време, топли напитки и уютни одеяла. Но едно нещо, което често забравяме да вземем предвид, е как студеното време влияе на слънцезащитата ни. С понижаването на температурите и скъсяването на дните е лесно да забравим за важността на защитата от слънцето. Но защитата на кожата ни от увреждане от слънцето не свършва с настъпването на студените зимни месеци - тя е също толкова важна през зимата, колкото и през пролетта и лятото. Тук ще разгледаме защо никога не трябва да пропускаме слънцезащитата през зимата и как най-добре да се предпазваме от слънцето през цялата година.

 

Лесно е да мислим, че слънцезащитата е нещо, от което се нуждаем само през летните месеци, но истината е, че слънцезащитата трябва да бъде част от рутинните ви процедури през цялата година - дори и през зимата!  Не се колебайте да изберете слънцезащитно мляко SPF 20, нанасяйте на всеки няколко часа.

 

Всички знаем, че слънцето може да причини увреждане на кожата, но много от нас не осъзнават, че вредните слънчеви лъчи могат да проникнат през облаците през зимните месеци. Дори и в по-хладните и облачни дни трябва да използвате слънцезащитен крем, за да предпазите кожата си от увреждане от слънцето.

 

Слънцето е отговорно за до 80 % от видимите признаци на стареене, като бръчки, старчески петна и отпусната кожа. То също така увеличава риска от рак на кожата. Важно е да предприемете мерки за защита на кожата си от слънцето, независимо от това кое време на годината е.

 

И така, какво можете да направите, за да защитите кожата си през зимата?

 

На първо място, трябва да използвате слънцезащитен крем всеки ден, дори когато навън е студено. Изберете слънцезащитен крем с SPF (слънцезащитен фактор) от поне 30 и го нанесете 20 минути преди да излезете навън. Открийте тук и започнете с грижа за кожата.

 

Също така трябва да обмислите носенето на широкопола шапка, ризи с дълги ръкави и дълги панталони, за да предпазите кожата си от слънцето. Избирайте дрехи от плътно тъкани материи, за да осигурите максимална защита.

 

Не забравяйте да носите и слънчеви очила! Ултравиолетовите лъчи на слънцето могат да увредят очите ви, затова не забравяйте да инвестирате в чифт слънчеви очила с UV защита.

 

Също така е важно да избягвате слънцето в пиковите часове на деня - обикновено между 10 и 14 часа. Ако е възможно, опитайте се да останете на закрито през тези часове. Ако все пак излезете навън, уверете се, че сте взели всички необходими мерки, за да предпазите кожата си от слънцето.

 

Не забравяйте, че слънцезащитата не се състои само в това да избегнете слънчеви изгаряния, а в това да се грижите за кожата си в дългосрочен план. Предприемането на прости стъпки за защита на кожата от слънцето, дори и през зимата, може да ви помогне да намалите риска от рак на кожата и да запазите кожата си здрава и млада за години напред.

 

В заключение, важно е да не забравяте да използвате слънцезащитни продукти през зимата, дори и да не се чувствате толкова горещи, колкото през летните месеци. Въпреки че може да не усещате толкова силно слънчевата топлина, UV лъчите все още могат да бъдат вредни за кожата ви и защитата от тях е от съществено значение. Инвестирането в добър слънцезащитен крем, носенето на дрехи, които покриват кожата ви, и ограничаването на времето, прекарано на пряка слънчева светлина, са само няколко прости стъпки, които можете да предприемете, за да сте сигурни, че кожата ви е добре защитена от вредните слънчеви лъчи.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар