*
Борба с вредителите

ЗАБРАНИХА НА УЧЕНИЦИТЕ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА КАШЛЯТ

|
ЗАБРАНИХА НА УЧЕНИЦИТЕ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА КАШЛЯТ

Във Великобритания бяха въведени нови правила за поведение на учениците, които забраняват умишленото кашляне и шеги на тема коронавирус, пише „Дейли Мейл“.

Учениците рискуват да получат дисциплинарно наказание, ако кашлят пред съучениците си, ако използват тоалетна, предназначена за друг випуск или дори ако си позволят шега тема коронавирус.

Преди отварянето на училищните врати утре родителите и учениците бяха запознати с новите строги правила за поведение и изискванията за социално дистанциране.

Ако нарушат някои от правилата, предназначени да намалят риска от инфекция, децата може да бъдат отстранени от училище и да бъдат изпратени вкъщи.

Едни от най-строгите правила са въведени в Академията Арк Александра в Хейстингс, Източен Съсекс. Директорът на учебното заведение Джером Скаф очерта новите „червени линии“ за поведение по време на пандемия от коронавирус.

Умишлено или злонамерено кашляне и кихане, шеговити и неподходящи коментари или изказвания, свързани с коронавируса, умишлен физически контакт с друго лице, многократно неспазване на инструкциите може да доведат до отстраняване на ученика от учебния процес за определен срок от време.

Сериозни дисциплинарни последици ще има за ученик, който „умишлено игнорира или отказва да спазва инструкциите, свързани с режима на хигиена и социалното дистанциране“. В подобни случаи родителите следва да очакват, че детето им може да бъде изключено от училище.

Отправят се препоръки за облеклото, като изискването е дрехите да се перат всеки ден, а ученикът да носи със себе си достатъчно количество вода, тъй като няма да може да си налее такава в училище.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар