*

ОТ ХАЙРЕДИНСКАТА ПОЛЯНА, ДО ЛЕГЕНДАРНИТЕ СТАДИОНИ

|

"Животът ми е футбол и само коженото кълбо е това, което запълва тези години". Това споделя в деня на своята 60 годишнина любимецът и гордостта на Хайредин, Враца и Монтана, футболистът Валентин Малджански.
На тържество, послучай юбилея, благодарност за радостта, която е носил при победите на своите съселяни, за гордостта им, когато е играл и побеждавал като футболист в националния тим на България, за неговите постижения като тренъор на най-младите, юноши и девойки, поздравителен адрес връчи кметът на общината Радослав Стойков. С благодарност за това, което е дал на България като спортист, за всеотдайността му към спорта и с пожелания за здраве, букет изпрати депутатът от "Коалиция за България" Георги Божинов.
От името на министерството на младежта и спорта, регионалният ръководител Росица Стаменова връчи на Малджански приз за принос към българския футбол и развитието на родния спорт.
Започнал на поляната пред родния му дом в Хайредин, преминал през гарнитурите на "Септемврийска слава" Монтана и "Ботев" Враца, изиграл над 15 мача с националния отбор, Валентин с трибагрената фанелка с номер пет стига до легендарните стадиони "Ацтека" в Мексико и "Пратера" в Виена .
Зад себе си, той е оставил близо 350 мача в "А" и "Б" група, централният защитник на врачанският и монтанският тим е майстор на спорта, включен е в "Отбора на 20-ти век" на Враца, има четири номинации в "Отбора на годината", носител е на приза "Кавалер на звездите". По неговия път тръгва и малкият му син Николай, който също има своите футболни успехи, но сега поема попрището на футболен съдия.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар