*

СТАРТИРАНЕ НА БИЗНЕС ОТ НУЛАТА: ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ

|
СТАРТИРАНЕ НА БИЗНЕС ОТ НУЛАТА: ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ

Преди да започне бизнес от нулата, всеки начинаещ предприемач трябва да е наясно с основните плюсове и минуси на подобно начинание.

Действително, има много предимства в това, човек да направи регистрация на фирма и да започне собствен бизнес. Нека анализираме най-основните ползи .

Имате възможност да правите това, което обичате

Като правило, начинаещите бизнесмени избират винаги такава област на дейност, която им харесва и с която са добре запознати. Следователно, откривайки бизнес, те разменят досадната си работа с любима си работа, в която могат да се развият.

Личностно израстване

За разлика от обикновената работа, стартирането на бизнес допринася за израстването както на самата личност, така и на нейните възможности. Нищо не допринася за саморазвитието и промените във всички сфери на живота така, както собствения бизнес.

Независимост

Отваряйки собствен бизнес, човек става независим от буквално всичко: от шефа, работния график, графика на почивките и работния ден, времето за обяд и така нататък. Бизнесменът става шеф на самия себе си и сам решава кога да отиде на работа и кога да си тръгне, в кой час да вечеря или дали да вечеря изобщо, кога да отидете на почивка и всичко останало.

Финансови възможности

Стартирането на бизнес е чудесна възможност да станете финансово независим и успешен човек. Вярно е, че за да станете такъв, трябва да отделите много време и усилия, но с един компетентен подход, много скоро всичко това ще ви се върне с лихвата.

Естествено, освен положителните страни, стартирането на бизнес носи и някои недостатъци .

По-голяма отговорност

Това вероятно е основният недостатък. Именно поради отговорността мнозина, които желаят да се откажат от идеята да започнат собствен бизнес. В бизнеса ще трябва да решавате всички проблеми, от малки до големи, при това независимо. Само вие ще трябва да носите отговорност за всяко свое решение и за крайния резултат. И съдбата не само на вашия бизнес, но и на вашите партньори и персонал (ако имате такива) ще зависи от вашите решения, действия и дела.

Източник: registracia-na-firmi.com


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez