*

КРИТЕРИИ ЗА ИЗБОР НА ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИГРАЧКИ ЗА ДЕЦА ДО 1 ГОДИНА

|
КРИТЕРИИ ЗА ИЗБОР НА ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИГРАЧКИ ЗА ДЕЦА ДО 1 ГОДИНА

Ако вашето дете е на възраст до 1 година, ето кои играчки са най-подходящи за него и ще подпомогнат най-добре развитието му. Да изброим основните им характеристики:

  • Детски играчки, които развиват едно или няколко умения, присъщи за тази възраст. Например, такива, които стимулират пълзенето, говоренето, умението за различаване на звуци, сетивните възприятия и други.
  • Играчки, които са направени от безопасни за здравето материали /плат, пластмаса, дърво, латекс/, същевременно са здрави и устойчиви, не съдържат дребни части, които биха могли да бъдат погълнати от малчуганите.
  • Играчки със заоблени форми и без остри ъгли.
  • Играчки, които издават приятен звук, в никакъв случай остър или твърде силен.
  • Играчки, които издържат на редовно почистване и дезинфекциране.

Кои са най-популярните производители на детски играчки?

Разбира се, пазарът на детски играчки е твърде разнообразен, че родителите и роднините на бебето с удоволствие ще пазаруват за своя малък любимец, харчейки все повече пари за нови порции забавления. Въпреки това, при избора трябва да се внимава. За да не сгрешите в избора си, обърнете внимание на играчките на популярни и доказани на пазара марки като Chicco, Playskool, Fischer Price, Tiny Love, Bright Stars, Taf Toys, Jumbo, Klddieland, Playgro и др. Техните продукти се отличават с безупречно качество, огромен потенциал, свързан с развитието на детето и прекрасен външен вид.

На по-атрактивни цени се предлагат и детски играчки на китайски производители като Canpol Babies, Rich Toys, Jetem, Lider Kids, Happy Baby, Smoby и други. Макар тяхното качество да не е толкова високо, както на гореизброените брандове, все пак като цяло то е съвсем приемливо, а цената е повече от достъпна. Но това, от което специалистите препоръчват да се въздържате най-вече, е изборът на твърде евтини продукти от малко известни марки или напълно неизвестни такива. Подобна покупка може да има непредвидими последствия. Некачествената играчка би могла да се превърне в опасна заплаха за здравето на бебето и затова бъдете нащрек, когато избирате за него подходящи забавления. Внимателно четете етикетите и инструкциите за безопасност.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez