*
Борба с вредителите

ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА 27 ЮНИ 2012 Г.

|
ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА 27 ЮНИ 2012 Г.

"Тотю Младенов обеща да няма повече пенсионни реформи до 2020 г.", отразява позицията на социалния министър "Сега".
Европа няма основание да иска от България форсиране на пенсионните промени и още тежки мерки за стабилизиране на публичните финанси, убеден е министър Младенов. "Мисля, че това, което сме набелязали до 2020 г., трябва да се изпълнява, и то ще донесе необходимата устойчивост на системата", обясни той. През уикенда президентът на ЕС Херман ван Ромпой обяви в интервю за немски вестник, че предвид тежката демографска ситуация в Европа, на държавите членки трябва не само да се правят препоръки за пенсионни реформи, но и да им се налагат задължителни мерки. А България не е изпълнила и двете основни препоръки на ЕК - пенсионната възраст да се обвърже с очакваната продължителност на живот и да се изравнят годините за мъжете и жените. Според министър Младенов изравняването на възрастта на жените с тази на мъжете трябва да става след 2020 г. Точно тогава обаче дамите трябва да изпълнят условието за 63 г. пенсионна възраст и веднага да понесат ново увеличение.
По разпореждане на премиера, кабинетът ще плати тока на отец Иван в Нови хан, съобщава "Монитор". Дирекцията по вероизпведанията при МС трябва да предостави 8000 лв. за плащане на сметките за електричество на църковния приют в Нови хан. Обитателите сега се осветяват със свещи, перат на ръка и готвят с печки на дърва.
Пореден сблъсък между власт и опозиция за Изборния кодекс предстои. Арената този път ще е при президента Росен Плевнелиев, информира "Труд". Той организира кръгла маса по темата днес. "ЕС не може да ни реши проблема с честността на изборите, а и не е редно да го изнасяме в Брюксел", каза държавният глава. И изрази притеснение, че репутацията на България страда, като се говори навън как у нас се купуват гласове, изборите не са демократични и партиите работят не по правилата.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар