*
Борба с вредителите

ЗАПОЧВАТ ПРАЗНИЦИТЕ "ДИКО ИЛИЕВ"

|
ЗАПОЧВАТ ПРАЗНИЦИТЕ "ДИКО ИЛИЕВ"

С изложба от конкурса "Тъпан бие, хоро се вие" в експозиционна зала "Кутловица" в Монтана започнаха ХІІI празници на духовите оркестри "Дико Илиев". Експозицията съдържа най- хубавите творби. Лилия, Маша и Руслан победиха 2 400 деца от 22 държави, участвали в тазгодишното издание на конкурса. Изложбата от конкурса "Тъпан бие, хоро се вие" пресъздава в багри музиката и танците на народи от 22 държави. Тя се отличава със стилово и жанрово многообразие. Включва фигурална композиция, портрет и натюрморт. За пръв път в конкурса участват компютърни рисунки. Освен глинени, в изложбата са показани и хартиени пластики и статуетки, изработени от природни материали.

Официално Дико Илиевите празници ще бъдат открити в 18,00 часа с дефиле на музиканти и мажоретки по булевардите "Александър Стамболийски" и "Трети март" в Монтана. В традиционния фестивал участват 12 формации от България, Унгария и Чехия.

Ето и пълната програма: На 16 май се открива изложба от Международния конкурс за детска рисунка "Тъпан бие, хоро се вие" в експозиционна зала "Кутловица", а от 17,30 ч венци и цветя ще бъдат поднесени на паметната плоча на композитора Дико Илиев. В 18 часа започва дефиле на Младежкия духов оркестър и мажоретен състав към Центъра за работа с деца- Разград, Духов оркестър при читалище "Развитие- 1869"- Враца, Духов оркестър на училище по изкуствата "Прелуч"- Прелуч, Чехия, Духов оркестър при Природо-математическа гимназия и мажоретен състав при Общински младежки дом- Монтана.

На 17 май от 18 ч, ще се изявят Градски духов оркестър- Видин, Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки- Троян, Духов оркестър "Афердита"- Елбасан, Албания, Духов оркестър и мажоретен състав- Вършец и Представителен ученически духов оркестър с мажоретен състав- Велинград.

На 18 май, също от 18 ч ще бъде дефилето на Духов оркестър "Дико Илиев" към читалище "Разум- 1883"- Монтана, Представителен ученически духов оркестър с мажоретен състав- Велинград, Духов оркестър "Костадин Манов"- Свиленград и Младежки духов оркестър и мажоретен състав- Ловеч.

От общината канят всички жители и гости на общината да се присъединят към празника на духовите оркестри.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар