*

СРАМ !!!

|
СРАМ !!!

Ако възрожденските майстори можеха да видят как техните потомци се отнасят към вековното архитектурно наследство, сигурно щяха да потънат вдън земя от срам. Обаче ние, съвременниците, неусетно свикнахме с вандалщината и по законите на лъжедемокрацията вече я смятаме за неизбежна и безнаказана. Примерът е от къщата-музей Никола Войводов във Враца.
Белите възрожденски къщи са само на метри от най-оживената улица в центъра на Враца, която носи името на Никола Войводов, загинал геройски като Христо Ботев. Но нито паметта на героя, нито красотата на старинните къщи могат да спрат незнайната младежка ръка, която безогледно шари със спрей. И превръща всичко в гротеска и абсурд.
Много млади хора не одобряват показното бунтарство на своите връстници.
Освен чрез видеонаблюдение и глоби, гражданите на Враца предлагат на властите да ограничат грозното явление като определят подходящи места, където младежите да могат легално да рисуват със спрей, без да нарушават нормалната градска среда. От кметството казаха, че са предвидени 10 хиляди лева за ремонт и опазване на възрожденските къщи, но не се знае кога ще дойдат тези пари от продажба на общински имоти.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар