*
Борба с вредителите

РЕЦЕПТА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ

|
РЕЦЕПТА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ

Необикновена рецепта за оцеляване по време на кризата намериха в община Борован. Въпреки дефицита в местния бюджет, през това лято общинарите успяха да модернизират 3 детски градини, без да платят нито стотинка, въпреки че санирането на сградите е на обща стойност един и половина милиона лева.
Сякаш по заповед на щуката детските градини в селата Борован, Малорад и Добролево се превърнаха от занемарени сгради в приказни дворци с топлоизолация и слънчеви панели на покривите. Сделката е между община Борован и фирма „Енемона” Козлодуй, но главните печеливши от нея са малчуганите.
Малкото икономическо чудо по време на криза стана възможно по формулата на публично-частното партньорство и взаимната изгода. За да си осигури заетост, строителната фирма поема всички разходи за своя сметка и ще си върне парите за 5 или 10 години от икономията за отопление на сградите.
Строителите гарантират, че енергийните разходи след ремонта ще паднат с 50 процента. Сега проблемът е да се намерят пари за смяна на остарялото обзавеждане, за да могат децата да се почувстат наистина в 21-и век.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар