*
Борба с вредителите

ДРЕВЕН И СЛАВЕН ГРАД В РАВНИНАТА

|
ДРЕВЕН И СЛАВЕН ГРАД В РАВНИНАТА

Началото е посочено в един запазен турски документ и то е от преди повече от четири столетия, а преди 131 година с княжески указ Бяла Слатина става град. Много събития са се случили тук, в равнината, покрай лъкатушещата река Скът, много събития са се наслоили през годините, но градът и неговите хора са били винаги горди, че носят името белослатинци, че имат своя град в равнината.
Да отбележат празника, който по дълголетна традиция се чества навръх Кръстовден, когато е и един от най-старите пазари в Северозапада, в съботната вечер на централния площад на града се събраха много жители на общината, гости на Бяла Слатина. Посрещнат преди това от кмета инж. Венцислав Василев и от председателя на общинския съвет Цветан Иванов, заедно с депутата от Коалиция за България Георги Божинов и кандидата за кмет на Враца Николай Иванов, гост за тържествата бе евродепутатът Ивайло Калфин. Той бе сърдечно приветстван от хората, а професор Връбка Орбецова, един от най-големите, не само родни специалисти по нетрадиционна медицина, му връчи цветя.
В своето приветствие към съгражданите си, инж. Василев, маркирайки успехите на един мандат дал промени в много области на живота на хората, както и перспективите, които има с разкриването на нови работни места в бъдещото развитие на бубарството в района, градоначалникът призова да не отминаваме с лека ръка човечността, добротата и топлината в отношенията помежду си.
Гост на празника на Бяла Слатина бе делегация от сръбсксия град Панчево, водена от кмета Весна Мартинович, с който град Бяла Слатина е побратимена. Тази година заслужено званието "Почетен гражданин на Бяла Слатина" беше присъдено на Иван Попов. Учител, музикант, театрал и певец, човек познат като ръководител на певчески и музикални формации към читалището.
За доброто настроение на хората, дошли в чудесната септемврийска вечер на площада, се погрижиха танцъорите и певците от "Ние, българете", "Огнено шоу" и съставът "Етноритми".


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар