*
Борба с вредителите

МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ

|
МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ

35 младежи от 6 европейски страни пристигнаха в община Мездра, за да се запознаят с живота на своите връстници от малките градчета и села на Северозападна България и заедно да потърсят изход от кризата. Проектът за алтернативна младежка заетост се се изпълнява от неправителствената организация „Коритен” в железничарския град и се финансира от Европейския съюз.
Младежите, които участват в програмата, идват от малки градчета и села в Португалия, Испания, Франция, Румъния и Италия. В повечето селски райони там основният поминък е туризмът, затова младите хора решиха да покажат с какви гастрономически чудеса могат да привлекат повече посетители. Младежките европейски програми са полезна форма за обмен на нови идеи и информация, смятат участниците в проекта.
Международният проект е насочен с предимство за преодоляване на проблемите в младежката заетост и за създаване на опит и умения за интегриране на младите хора на пазара на труда. Обсъжданите проблеми са съобразени с нарасналата безработица сред младите хора в Европа заради икономическата криза и затрудненията на работодателите да инвестират в подготовката и наемането на млади кадри.
По време на своята гастрономична експедиция в Стара планина младежите откриха забравени стари рецепти от българската национална кухня, които ги впечатлиха със своя неповторим вкус.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар