*
Борба с вредителите

СРУТВАНЕ

|
СРУТВАНЕ

Отново се връщаме към една болна тема: преди 2 месеца ви показахме как десетки тонове скали са затрупали пътя София-Мездра през Искърското дефиле. Камъните и до днес са върху асфалта и отгоре продължават да падат нови, а стотици автомобили преминават на свой риск, защото обходен маршрут няма. Хората се питат защо бездействат пътните служби?
Свлачището край село Елисейна е като вулкана Етна-постоянно се активизира и от години тероризира движението по единствения път, който свързва десетки селища в Искърския пролом. Многократно са правени козметични ремонти, но ефектът е мимолетен. След поредния инцидент експертите смятат, че опасните канари трябва да бъдат съборени с контролиран взрив, защото няма друг начин да се спре ерозията. Но въпреки табелите "Пътя в ремонт", вече трети месец никакъв ремонт не започва, липсва и светлинна сигнализация нощем.
Хората се питат дали трябва да паднат жертви, за да се задействат пътните служби ? От Агенцията за пътна инфраструктура обещаха да подготвят цялостен проект за аварийния ремонт, но не уточняват кога ще стане това. А дотогава рискът остава за пътуващите.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар