*
Борба с вредителите

И У НАС, КАТО В АМСТЕРДАМ

|
И У НАС, КАТО В АМСТЕРДАМ

Марихуаната все още не е легализирана като лека дрога у нас. Въпреки това, в провинциална Враца, всеки ден полицията хваща любители градинари отглеждащи си канабис в дома или в градинката. Криминално проявеният за увреждане на чуждо имущество врачанин М.П. държал в дома си пликче с 10 грама канабис, а под терасата на детската стая си отглеждал високи над метър шест растения , от които при проверката полицията е иззела близо кило и половина зелена маса от която се добива наркотика.

Вчера, в апартамента на тинейджъра А.П. на 17 години при проверка униформените са намерили пет спейсбексчета - найлонови пликчета със суха листна маса канабис. А в жилището на, с една година по-големия врачанин Г.Г.,открили общо 14 пликчета с наркотик. Това е в полицейския бюлетин почти всеки ден. Дано утре не се появи някоя плантация с дрога,че жътвата привърши..

В Холандия, тази разкрепостена откъм дрогата държава, нещата обаче стоят по друг начин. Да, в Амстердам почти на всеки ъгъл има крейг клубове, повече от тях са в приземните етажи на сградите и от отворените им врати и прозорци направо пуши сладникавият тежък дъх на дрогата. Има и по-луксозни, някои направо елитни клубове, където може да си пиеш каквото поискаш, предимно биричка и безалкохолни, цигарите марихуана вървят по около четири евро. Плащаш си, пушиш си, пиеш си, после яхваш велосипеда и си заминава. Разписано,всичко е редовно. Дали на нас ни се иска и тук да е така, разбира се,че не.Но,щом в провинциална Враца полицията всеки ден залавя притежатели, а може да се окаже,че някои са и пласъори на дрога, щом канабиса се гледа дори под прозорците на детската стая, тийнейджъри се разнасят с найлонови пликчета по джобовете, а в градините по селата скришом се издигат по над два метра растения индийски коноп, то май скоро ще я стигнем. Нужно ли ни е ?


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар