*
Борба с вредителите

НЕОКАСТРЕНИ ДЪРВЕТА ПРИЧИНЯВАТ КАТАСТРОФИ

|
НЕОКАСТРЕНИ ДЪРВЕТА ПРИЧИНЯВАТ КАТАСТРОФИ

Две катастрофи, на една и съща пътна отсечка, между Оряхово и Мизия са станали почти в един и същи час. В 22 часа вчера катастрофира на обхванатото в клони пътно платно товарен автомобил Волво с шофъор врачанина Ч.Х., който има 11 години зад волана. Почти по същото време пак поради разпречените на шосето клонаци катастрофира на този път Мерцедес с водач Ц.С. от Враца, с 14 години опит по пътищата като шофъор.
За щастие, няма ранени, щетите по двете превозни средства са за около хиляда лева. И двамата водачи са показали нула алкохол при пробата с Дрегер. Причината, която се посочва от полицията е една- непочистена растителност, клони от дърветата обхванали почти изцяло пътя предназначен за моторните превозни средства. Веднага те са подали сигнал до Областно пътно управление.
Потърсихме за мнение директора на ведомството инж. Стефан Илиев. Той поясни, че те веднага ще изготвят задание за почистването, окастрянето и окосяването на тази 14 километрова отсечка от пътя и ще го представят на Агенцията за пътна инфраструктура. Но според него, тази дейност по окастрянето и почистването на двете страни на пътя прави много декари и много пари. А Агенцията със сигурност в този момент, в който основния поглед на управляващите е към морето и магистралите, няма да има пари, смятаме ние. И така, от падналите дъждове и многото влага храстите и дърветата ще се разклоняват и разшумяват, пътят ще става все по-опасен. И още един съвет, който беше препоръчан, да се кара в такива случаи с безопасна скорост, със скорост съобразена с опасните пътни условия. Лято е, пътува ни се и нестига, че парите за скъпия бензин са кът, но и като започнем да лазим между Оряхово и Мизия, за какво развитие на Северозапада да говорим и за какви шумно надути програми.
 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар