*
Борба с вредителите

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ РУМЪНСКОТО ПОСОЛСТВО ПОСЕТИ ОРЯХОВО

|
ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ РУМЪНСКОТО ПОСОЛСТВО ПОСЕТИ ОРЯХОВО

За поредна година делегация от Румънското посолство в София посети Оряхово. На 21 май, когато в Румъния празнуват Свети Константин и Елена, извънредният и пълномощен посланик Антон Пъкурецу, придружен от военното аташе лейтенант- полковник Йоана Флоря и министър-съветникът по културните въпроси и пресата Глигоре Герчяну, положиха венци на признателност на Паметника на загиналите румънски войни в Оряхово.

Ежегодната обиколка на посланика преминава по горното течение на река Дунав през градовете Видин, Лом, Козлодуй и Оряхово.

Височайшите гости в нашия град посрещнаха Ива Иванова- зам. кмет на община Оряхово и председателят на Общинския съвет Ивайло Вагенщайн. В приятелски разговор представителите на двете съседни страни са обсъдили бъдещата работа по трансграничното сътрудничество между България и Румъния. Г-н Пъкурецу е сподели, че е присъствал на среща с г-н Росен Плевнелиев като министър на регионалното развитие, на която са обсъждани въпроси за регионалното развитие на дунавските общини и сътрудничеството между тях. Посланикът е предложил на общинското ръководство провеждането на бизнес форум, на който да се коментира бъдещо бизнес сътрудничество. За да има по-голяма успеваемост на трансграничните проекти между България и Румъния, г-н Пъкурецу е дал идеята Оряхово да се побратими с градовете Бекет или Крайова, което побратимяване ще е предимство за съвместните проекти, с които може да се кандидатства.

След пожелание за здраве и успехи, отправени от делегацията към ръководството и хората от общината, румънските гости са продължили своята крайдунавска обиколка.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар