*

ВРАЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ГРИГОРИЙ СЕ СРЕЩНА С ДЕЦА ВЪВ ВТОРАТА БУДИТЕЛСКА РАБОТИЛНИЦА В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ХРИСТО БОТЕВ”

|
ВРАЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ГРИГОРИЙ СЕ СРЕЩНА С ДЕЦА ВЪВ ВТОРАТА БУДИТЕЛСКА РАБОТИЛНИЦА В РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ХРИСТО БОТЕВ”

Кои са основните елементи, които трябва да присъстват при изобразяването на светец, научиха участниците във второто будителско ателие, посветено на Св. Софроний Врачански. Специален гост на работилницата в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца беше Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, който отговори на въпросите на всички деца, свързани с организирания от Врачанска митрополия конкурс за литература и изобразително изкуство на тема: „Св. Софроний Врачански – ярък духовен пример от миналото към настоящето и бъдещето.“ Той обясни на децата защо е важно да почитаме светците и подари на всяко от тях по една картичка с икона на Св. Софроний Врачански. За екипа на РБ – Враца митрополит Григорий беше подготвил щедро дарение на детски книги и луксозно издание на Библията.

В работилницата се включиха малки творци от Начално училище „Св. Софроний Врачански”, детска градина „Дъга”, Згориград, Паволче и Чирен.

С благословението на митрополита, библиотеката организира три будителски работилници за детско творчество. Ателиетата имат за цел да подпомогнат децата да подготвят своите творби за участие в конкурса, посветен на небесния покровител на епархията. Първото ателие отвори врати на 8 юли. Последното ще се състои на 5 август. Крайният срок за участие в конкурса е 1 септември.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez