*

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ВРАЦА ПОСРЕЩНА ПРОФ. Д-Р ЯНАКИ СТОИЛОВ – КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ, В НАВЕЧЕРИЕТО НА ЧЕСТВАНИЯТА НА БЕЛЕЖИТИТЕ ГОДИШНИНИ ОТ СВОЯТА ИСТОРИЯ

|
Зареждане на видео плеър...

Днес, 10.05.2022 г., в Средно училище „Христо Ботев“ – Враца ни гостува проф. д-р Янаки Стоилов. Той разгледа темата „Основни права и задължения на човека“ пред ученици от профилирани паралелки от града, профил „Обществени науки“ и профил „Хуманитарни науки“.

Проф. д-р Стоилов представи пред учениците историческите аспекти на зараждането и развитието на човешките права и задължения, социалните и културните влияния в упражняване им, юридическата обосновка и баланса между държавна регламентация, социално разбиране и индивидуални потребности. Темата предизвика изключителен интерес от страна на учениците, които зададоха редица въпроси, вълнуващи настоящето и бъдещето им и с патос и вдъхновение участваха в дискусията.

В края на срещата, проф. д-р Стоилов пожела на бъдещите студенти да търсят знанието, но да бъдат не само знаещи, а и разбиращи. Така ще се реализират най-успешно и ще бъдат удовлетворени от постигнатото.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар