*

СРЪБСКИЯТ ЦИГУЛАР РОБЕРТ ЛАКАТОШ ПРИСТИГА ЗА КОНЦЕРТА „МАЙСТОРИ НА ЦИГУЛКАТА“ НА 29-ТИ АПРИЛ ОТ 19.00Ч.

|

В градската концертна зала на Враца, ще имаме удоволствието да се насладим на виртуозния Концерт за цигулка и оркестър №1 от Х. Виенявски, в изпълнение на сръбския цигулар Роберт Лакатош и Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов.

В програмата на концерта „Майстори на цигулката“ на 29.04 от 19.00ч. са включени още: С. Ядасон - Увертюра, оп. 27 и С.Прокофиев - "Лейтенант Киже", оп.60.

Билетите са в продажба на касата в градския билетен център (гъбката до х-л "Хемус"), тел: 0896718303, 0899827060.

Цигуларят с международно признание – Роберт Лакатош е определян от критиците като „Идеалният солист с разкошен, уверен тон, който винаги се стреми да удивлява публиката със своята виртуозност“. Роден е в Нови Сад в музикално семейство, където негов ментор е баща му Имре Лакатош. По-късно завършва в класа на проф. Деян Михайлович в Академията по изкуства в Нови Сад. Продължава обучението си в Университета по изкуствата в Цюрих, като същевременно усъвършенства професионалните си умения при водещи музиканти като А. Розенд, Ю. Ралин, Р. Симович и Р. Колман. Носител на призови отличия от престижни международни конкурси в Испания, Италия, САЩ и Румъния, които отварят врати към международната му кариера на концертиращ солист и в последствие на педадог.

В момента Робърт Лакатош работи като професор по цигулка в Академията по Изкуства в Нови Сад. От 2018 г. е художествен ръководител на Камерния струнен оркестър  „Робърт Лакатош“, съставен от ученици на цигуларя, който има за цел да популяризира млади цигулкови виртуози. Лакатош свири на цигулка Антонио Страдивари от 1709г.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар