*

ПЕТИМА УЧИТЕЛИ ОТ “ЗАЕДНО В ЧАС” ЩЕ ПРЕПОДАВАТ ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СЕВЕРОЗАПАДА

|
ПЕТИМА УЧИТЕЛИ ОТ “ЗАЕДНО В ЧАС” ЩЕ ПРЕПОДАВАТ ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СЕВЕРОЗАПАДА

Петима учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” ще преподават в областите Монтана и Враца от началото на новата учебна година. Те ще работят в пет училища партньори на организацията в Бяла Слатина, Козлодуй и селата Михайлово, Гложене и Лехчево. 

Новите учители в региона са трима, а двама продължават във втората си година от програмата. Новите преподаватели са по едни от най-търсените предмети -  математика и информационни технологии. В двете области, в които "Заедно в час" работи от 2016 г. продължават да преподават още четирима от възпитаниците на програмата от предишни випуски в различни населени места. 

Фондация „Заедно в час“ работи дългосрочно за осигуряване на качествено образование за всяко дете, като развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. Всички участници в програмата на “Заедно в час” отговарят на законовите изисквания за педагогическите специалисти в страната. 

През последните 10 години повече от 400 нови учители преминават през програмата “Нов път в преподаването” на организацията. В рамките на две години те получават подкрепа да преподават в училища с ученици от уязвими общности и да опознават пряко предизвикателствата в образователната система. Над 80% от възпитаниците на програмата продължават да работят в образованието дългосрочно като учители, директори, образователни експерти и др.

През тази година (2020) Фондацията започна и нова двугодишна програма “Училища за пример” за цялостна подкрепа и професионално развитие на училищни екипи. Тя ще подкрепя училищата в разработването и прилагането на устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление, които допринасят за успеха на всеки ученик. Участниците в първия випуск са 26, като едно от училищата е от област Стара Загора - СУ "Екзарх Антим I" в гр. Казанлък.

През новата учебна година над 150 учители от програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час” ще преподават в 18 области на България. Новите мотивирани учители, които влизат за първи път в класните стаи, са 112 и са част от десетия випуск на организацията. Те се присъединяват към 39 свои колеги, които продължават втората си година в училище.

През новата учебна година "Заедно в час" ще работи с близо 80 училища партньори в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област, Стара Загора, Сливен, Търговище, Шумен и Ямбол. За първи път учители от програма “Нов път в преподаването” ще има в областите Варна, Бургас, Търговище, Шумен, Сливен и Ямбол.

"Заедно в час" е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All. 

На снимката: Новият випуск учители в програма "Нов път в преподаването"

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez