*

ОТКАЗВАНЕ ОТ ТЮТЮНОПУШЕНЕ В 2 ЛЕСНИ СТЪПКИ

|
ОТКАЗВАНЕ ОТ ТЮТЮНОПУШЕНЕ В 2 ЛЕСНИ СТЪПКИ

Добре, сигурни сме, че прочитайки това заглавие, вече сме успели да предизвикаме любопитството ви, тъй като всички добре знаем, че действие като отказване от тютюнопушене не само, че не е никак лесно, ами и съвсем не може да се случи в едва 3 стъпки, при това лесни. Е, поне на теория. Но добре знаем още, че всяко отказване от тютюнопушене е свързано преди всичко с много силна воля, която е първата стъпка към всяко едно подобно решение. И днес ще си поговорим именно за нея - нейно величество волята.

 

Човешкият ум не обича да му налагат забрани. По тази тема може да се говори много и да се изъкнат куп примери като “забраненият плод е най-сладък” и други. Да отнемем насилствено нещо от себе си означава да подложим съзнанието си на умишлено страдание, предизвикано от тази липса. Затова трябва да действаме умно и не да забраняваме, а да заменяме.

 

Но това не е достатъчно. Всяко едно отказване от тютюнопушене може да е стъпало, което да ни отвори нови възможности. Или казано по-просто: какво можем да си купим с парите, които даваме за цигари.

 

И тъй като още в заглавието написахме, че ще предложим 2 лесни стъпки за отказване от тютюнопушене, ето ги и тях.

 

Замяна

 

Пушачите ще се съгласят, че когато спрат с цигарите, започват да търсят нещо друго, с което да запълнят празнината. Нашият съвет е да не се отдавате на друг порок като сладкиши, газирани напитки и подобни. Опитайте се да си създадете рутина всяка сутрин да започвате деня си с прясно изцеден фреш например, авокадо тост, препечена филийка с риба тон или други. Дайте на организма си нещо полезно още в самото начало на деня.

 

Стимул

 

Една кутия цигари е средно 5 лева. Ако пушите по една кутия дневно, значи поне 150 лв. на месец харчите за тютюн. Спестете ги за следващата си лятна почивка или пък си купете нискотарифен самолетен билет. Запишете се на курс по език или пък на спорт. Купете си дори телефон на изплащане. Осигурете си вещи или преживявания, които ще обогатят живота ви, без да вредят на вашето здраве.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez