*

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ВРАЦА Е ДОМАКИН НА ДВУДНЕВНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА „ИНДУСТРИЯ 4.0 ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО – НЕМСКИЯТ ОПИТ, ПРАКТИКИ И ПИЛОТНИ РЕШЕНИЯ“

|
ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ВРАЦА Е ДОМАКИН НА ДВУДНЕВНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ТЕМА „ИНДУСТРИЯ 4.0 ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО – НЕМСКИЯТ ОПИТ, ПРАКТИКИ И ПИЛОТНИ РЕШЕНИЯ“

Областна администрация – Враца е домакин на двудневна конференция на тема „Индустрия 4.0 предизвикателствата пред здравеопазването – немският опит, практики и пилотни решения“. Форумът е организиран от Българска стопанска камара и Фондация „Конрад Аденауер“ – България и ще се проведе в дните 22 и 23 юни 2017 г.

Областният управител Малина Николова ще открие събитието, което започва в 13.00 ч. в заседателната зала на Областна администрация – Враца. Кметът на Община Враца Калин Каменов ще приветства форума.

Модератори в първата част на конференцията са д-р инж. Кирил Желязков, главен директор на Българска стопанска камара, доц. Павлинка Добрилова – Медицински институт – София, Филиал Враца и доц. д-р Лидия Василева от Института за изследване на населението и човека към БАН. На форума ще присъстват Торнстен Гайслер - ръководител на Бюрото на Фондация „Конрад Аденауер“ в София, Петър Денев - заместник – председател на БСК и Лиляна Нелова – изпълнителен директор на Индустриална стопанска асоциация – Враца.

Лекция и презентация относно съвременните тенденции във взаимовръзката на висшето медицинско образование с дигиталните иновации като добри практики на Медицински университет – София ще изнесе заместник – ректорът проф. Валентина Петкова. Валерия Стоичкова, мениджър на „Евроконсултантс България“ ще представи ОП „Наука и образование за интелигентен растеж за периода 2014 - 2020“ и възможностите за финансиране на проект за регионален център в подкрепа на индустриите за здравословен начин на живот в Северозападна България. Проф. Донка Байкова ще представи модерните технологии в подкрепа на здравословния стил на живот – нов тренд за развитие на предприемачеството в Северозападна България. Д-р Анна Александрова – Караманова, гл. ас. в Института за изследване на населението и човека към БАН ще изнесе лекция за психологическите подходи към здравословното поведение и използването на информационните технологии при интервенции, а д-р инж. Десислава Иванова от Иновативен клъстър „Симулационни модели в медицината“ ще запознае присъстващите по темата „Интернет на нещата в медицинската образна диагностика и приложението на информационните технологии за ранно откриване на рак на щитовидната жлеза“.

Във втория ден на семинара ще се проведе дискусия на тема „Индустриалната революция и дигитализацията – нови възможности за сдружаване на науката, индустрията и здравеопазването“.

Целта на двудневната конференция е да се набележат мерки за изготвяне на проект за Регионален център в Северозападна България, с който да се кандидатства по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez