*

НИКУЛДЕН ВЪВ ВРАЦА

|

За поредна година, големият християнски празник – Никулден бе отбелязан от врачани по стара традиция – на централния площад „Христо Ботев“. Програмата започна с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий и освещаване на рибен курбан.

            „Благодаря ви, че възраждаме българската традиция и отбелязваме Никулден заедно. Именно в дни като този се усеща духът на нашия град и всяко нещо придобива смисъл. И тази година организираме благотворителна изложба на шарани, като със събраните средства ще закупим още легла за Акушеро-гинекологичното отделение в нашата болница. Честит празник!“ – каза кметът Калин Каменов в приветственото си слово.

            На всички присъстващи бяха раздадени над 1500 порции от рибния курбан, а празникът продължи с превърналата се в традиция – кулинарна изложба на шарани. Петдесетте риби, приготвени от екипите на детски ясли, градини, учебни заведения и ОП „Социални дейности“, бяха закупени от жители и гости на Враца.

            На събитието присъстваха още: заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на местната администрация Нина Дакева, банкери, директори на детски и учебни заведения, общественици и граждани.

            Днес, от 16:30 часа, ще бъдат запалени светлините на 8-метровата елха на централния площад, като по този начин ще се постави символичното началото на коледните и новогодишни празници в града.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez