*

НА 20 МАРТ 2013 г. ОЩЕ ЕДИН МЪЖ ПЛАМНА КАТО ЖИВА ФАКЛА .../видео за Пл.Горанов/

|

41-годишен мъж е приет в силистренската болница с изгаряния по тялото. Това съобщиха от ОДМВР-Силистра. Състоянието на пострадалия е тежко. Инцидентът е възникнал тази сутрин на стадиона в село Ситово. Сигналът за него е получен в 8.00 часа на тел. 112. Проверката по случая се извършва от служители на РУ “Полиция” – Силистра.
Състоянието на мъжа е много тежко. За случая е уведомена прокуратурата.

Кметът на селото Николай Неделчев съобщи, че пострадалият не е от Ситово. Той обясни, че мъжът е бил на квартира в Ситово. Появявал се в нея за месец-два, след което е изчезвал и пак се връщал.

Обгорелият е бил адекватен, когато са го транспортирали. Кметът също потвърди, че животът му е в опасност. Предстои да бъде установено дали става въпрос за самозапалване или насилие. Мъжът е безработен с едно дете. По информация на директора на болницата д-р Даниела Костадинова, при приемането мъжът е бил контактен. Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние.

Повтарял е: “Писна ми, няма хляб, вече не се издържа”. /БЛИЦ * * * Невиждано богомилско страдание взима мащабите на епидемия в страната. "Клади с живи хора в България!", тръбят и световните агенции. Като основен виновник те сочат бедността, липсата на справедливост, разклатената нервна система на българина от изтощителния демократичен преход, разграбването на държавата от свои и чужди "капацитети".

Ситуацията у нас обаче има някаква необяснима, мистична връзка с богомилството - социално-религиозно учение, възникнало в България през X век. Неговите последователи считали, че светът е в ръцете на Дявола. Те също се борели за реформи и по-добро, но обявени за еретици, били хвърляни в огнените клади.

Навръх трети март се самозапали варненецът Пламен Горанов в знак на протест срещу демоничната система в съвременна България. Примерът на Пламен стана заразителен и го последваха още отчаяни, търсещи спасение души. "Вижте, и двете имена на този млад човек произлизат от стихията на елемента огън. Но никой не разчете сигнала на този българин. Жертвайки себе си, той очисти всички нас и страната ни чрез силата на огъня", заявява езотеричният философ. инж. Радослав Димитров.

Посветени в тайните на мирозданието веднага заговориха, че за да стигнем дотук, си има основателна причина. Според тях Дяволът върлува у нас заради тежката карма на България. Като доказателство за свръхестествения корен на събитията у нас се сочат инцидентите през последните години. Те се случват все навръх национални и религиозни празници. Децата, които загинаха в дискотека "Индиго"; река Лим, която погреба автобус, пълен с наши ученици; пожарът във влака София - Кардам, потъването на кораба "Илинден" в Охридското езеро - общото между всички трагедии са големи национални и християнски чествания около тези дати.

Според апокрифно предание над страната ни тегне прокобата на богомилите, прокудени от България и загинали по кладите на Балканите и Западна Европа. Приживе Учителя Петър Дънов често казвал, че заради богомилските гонения сме наказани Свише. А с този акт сами сме поканили дявола и респективно ада в душите и страната си.

"Още в старото българско царство тогавашните водачи изгониха богомилите, които бяха носители на едно велико учение за реформирането на живота и социалния строй по най-идеалния начин. Но за това изгонване българите платиха с 5-вековно турско робство, защото когато един народ не приеме Великото, Божественото Слово, което му се праща от провидението, и не приложи това Велико Слово в живота си, бива изоставен да понесе последствията на своята неразумност и тогава го постига най-голямото зло.

Изгонените от България богомили занесоха своите идеи и културата си на Запад. Народите, които разбраха и приложиха на практика идеите им за социални реформи, процъфтяха. А сега, ако българите разберат грешките на своето минало и не повторят същите грешки спрямо сегашните идейни течения, ще имат много по-добри резултати в обществения си живот", казвал Дънов.


Пророчицата Слава Севрюкова със своята феноменална дарба обаче прозряла, че тежката карма не е платена само с робството. Ето какво казва тя: "България се срива под турско робство поради натрупаната с векове карма от безмилостните гонения срещу богомилите. По-късно, въпреки многобройните опити, сама не намира сили да отхвърли турското иго. Свободата й идва отвън, от руснаците. Помислете защо се дарява независимост. Затова не е изцяло изплатена кармата ни".

Богомилите били призвани в България, тъй като Творецът искал да напомни на човечеството, че се отдалечава от заветите му. Те били донесени от Христос, но хората ги забравили и вместо към Небесното царство тръгнали право в ръцете на Луцифер.

Богомилското еретично учение не признавало външната показност на религията, славата, парите и разкоша. То вярвало, че материалният свят е под властта на Княза, както наричали Сатаната, а невидимият е в ръцете на доброто и Бога. Изследователи у нас отдавна неофициално коментират, че в своя аскетизъм и самият св. Иван Рилски е бил близък до богомилската ценностна система. Приживе чудотворецът отказал да се срещне с българския цар Петър I.

Благородникът изминал цялото разстояние от 450 км от столицата Велики Преслав до Рила планина, където Иван се бил отдал на пост и молитва. Той обаче отказал да се срещне с царя. Рилският пустинник приел плодовете, но не и златото, което държавният глава щедро му предлагал. По-късно свети Иван оставя послание в своите завети към бъдещите управници. В тях монахът предупреждава бъдещите държавници, че "онзи, който иска да бъде пръв сред вас, нека бъде слуга на всички".

През X век богомилите, водени от поп Богомил, са обявени за опасни еретици и са подложени на геноцид по нашите земи. Прокудени от своята родина през следващите столетия над 18 000 загиват в страшни мъки из Европа. Василий Врач е изгорен на клада насред Константинопол на знаменателната дата 11.11.1111 г. Летописите от онази епоха свидетелстват за различни чудеса около "българския арестант". Накрая на кладата Василий се превръща в пара сякаш е издигнат от ангели. Мъченикът изчезва "яко дим", без стон, без характерната миризма при горене на жива плът, свидетелства Ана - дъщерята на император Алексей I Комнин.

Изключително трагична е участта на богомилите, които през Босна достига до Италия и Франция. През 1209 г. войска от 30 хиляди рицари и пешаци се спуска от Северна Европа към Южна Франция. В историята военната офанзива е останала под името Албигойски или катарски кръстоносен поход. Епична е обсадата на крепостта Монсегюр. В нея "съвършените мъже и жени" удържали цели десет месеца.

През месец март на 1244 г. крепостта капитулира и катарите, както са известни богомилите във Франция, са изклани. Тъй като не е имало време да се правят отделни клади за всеки, те са затваряни в обори и изгаряни живи. Според едно предание в последния си час много от тях проклинали своята родина България, от която били прокудени преди векове.

Чрез психотронна възстановка на събития пророчицата Севрюкова успяла да види богомилите в онези дни. Според описанието на ясновидката те носели бели и кафяви раса, препасани с шнур. Облеклата им били направени от по-тесни ленти плат, пришити една към друга. Имали колан с джоб накрая, където държали огнивото си.

За някои изследователи е вън от съмнение, че богомилите са наследили нравствената чистота на първите християни и че от тях тръгва рицарският морал за честност и всеотдайна служба на Доброто. Повечето автори подчертават, че богомилите водят началото си от гностиески дуалистични течения като павликянство и манихейство. "Всички те се борели за един по-справедлив и добър свят, какъвто днес искат хиляди младежи в прогнилата от корупция България", прави паралел езотеричният философ инж. Радослав Димитров. По неговото мнение богомилите се придържали към чистата форма на мислене, завещана от Христос, която после е изкривена.

Основният грях, заради който са преследвани след X век, е отхвърлянето на официалната църковна йерархия и схващането, че между Бога и човек не може да има посредници. Вместо "вярата", получена от втора ръка, богомили и катари изваждали на преден план личното познание, религиозния и мистичния опит, който натрупва всеки отделен човек и който те наричат "гнозис" - от гръцката дума за "познание".

Наред с това катарите изповядвали архетипен дуализъм, в който се сблъскват двете противоположни начала: доброто и злото, дух и материя, висше и низше. Те смятали, че още от Сътворението бушува нестихваща война между двете непримирими начала - светлина и мрак, дух и материя, добро и зло, които се борят вътре и около човека.

Според някои от тях целта на живота е човек да преодолее материята, да отхвърли всичко, свързано със силата и властта, и така да се слее с любовта. Според други катари социалната мисия на човека е да се стреми към това да облагороди и одухотвори материята, да я преобрази към по-добро, като я извади от ноктите на Дявола и я извиси към Бога.

Много от последователите на богомилите вярвали и в прераждането и в женското начало в религията. Реформаторската визия на богомилите толкова била изпреварила времето си, че сред проповедниците и религиозните им учители, известни като съвършени, имало и жени, нещо считано за еретично и днес. "Богомилите са имали в гена си способностите на екстрасенси и лечители. Благодарение на тях Западна Европа е получила уникални знания и е прогледнала за тази наша природна способност да проникваме в тайните на човешкото битие", казва шефката на природолечителите у нас проф. Връбка Орбецова. /БЛИЦ


ОЩЕ ОТ "С/ЪС/ КОМЕНТАР"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez