*

ЛОГО ДИЗАЙН ОТ WEBSELO.COM

|
ЛОГО ДИЗАЙН ОТ WEBSELO.COM

За да помага успешно на вашия бизнес и да постигне необходимите резултати, доброто лого трябва да притежава някои характерни особености. То трябва да бъде изразително, уместно, практично, колоритно, простичко по форма, но същевременно да предава необходимото смислово съдържание на потребителите, за които всъщност е предназначено.

Важно е лого дизайнът да бъде семпъл. Така логото лесно се разпознава и съответно запомня от клиентите. Отличителна черта на доброто лого е, че то е уникално, без да бъде претрупано с излишни елементи.

Веднага след принципа за простота на дизайна следва факторът на запомнящото се лого. Ефективен е този дизайн на логото, който остава в паметта на хората. Да не забравяме, че "ефектен" и "ефективен" са всъщност две съвършено различни понятия. Ефектното лого може да постигне първоначален резултат, да предизвика и задържи нечие внимание, но ако то не бъде запомнено, ползата за успеха на бизнеса ви ще е съвсем минимална.

Ефективното лого е вечно младо. То не губи своята актуалност дори и след много дълъг период от време. Прекрасен пример за това е разработката на логото на Coca-Cola. Поразителен е фактът, че логото на компанията не е променяно от 1885 г. до днес. Ето това е дизайн на всички времена!

Много важна черта, свързана с направата на логото, е неговата многофункционалност. Доброто лого трябва да запазва всички свои свойства при използването му в различни информационни ресурси. Логото трябва да бъде функционално и по тази причина се създава във векторен формат - това дава възможност то да се мащабира до всякакъв размер. Логото трябва да съхранява своите характеристики както в хоризонтален, така и във вертикален изглед.

За да разберете дали вашето лого е наистина ефективно, можете да си зададете няколко лесни въпроса:

- Как би изглеждало логото ви, ако беше изпълнено само в един цвят?;

- Как би изглеждало логото ви, ако бе с размерите на пощенска марка?;

- Как би изглеждало логото ви, ако бе с размерите на рекламен билборд?;

- Как би изглеждало логото ви като негатив, т. е. светло лого на тъмен фон?

Ако смятате, че във всеки един от тези варианти логото ви ще изглежда все така добре, значи сте успели да намерите идеалния вариант за своя бизнес.

Когато собственик на компания потърси услугите на професионален дизайнер за изработка на лого, той задължително трябва да даде възможнонай-точната информация за предлаганите от него продукти и услуги, както и за сферата на дейност, в която работи. Неразбирането от страна на дизайнера на естеството на бизнеса, с който се занимава компанията със сигурност ще се отрази негативно и на качеството на изработеното от него лого.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez