*

КОЙ МЪЖКИ ЧАСОВНИК Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС?

|
КОЙ МЪЖКИ ЧАСОВНИК Е ПОДХОДЯЩ ЗА ВАС?

На какво още си струва да обърнете внимание, за да изберете подходящ мъжки часовник? Ако вече си задавате този въпрос, това означава, че имате нужда от малко подкрепа. Затова, нека да не губим време, а да разгледаме най-основните моменти при покупка на правилния модел за вас.

Предпочитание към определена марка

Предпочитанието към марката е чисто индивидуално решение, което има своето логично обяснение - всяка уважавана компания се опитва да гарантира качеството на своите продукти. Пример за това е и популярният бранд Citizen: https://timedix.bg/citizen, чиито страхотни модели може да разгледате на Timedix.

Материал на изработка

Материалът на корпуса при едно висококачествено изпълнение може да гарантира много дълъг експлоатационен живот на часовника. Но това не е всичко. Непременно трябва да отбележим, че евтините фалшификати не само ще се повредят бързо, но и дори могат да бъдат опасни за здравето – например никелът и алуминият често пъти стават причина някои от хората да развият дерматит.

За разлика от тях, качествените модели използват верижки от неръждаема стомана, която не предизвиква алергии и освен това е с повишена устойчивост на износване. Също така, добър избор за материал на часовника е и титановата сплав, която притежава чудесна лекота и се слави с изключителна здравина.

Лаковото покритие и стъклото на часовника също са ясни показатели относно качеството на модела.

Лаковите покрития на евтините и некачествени часовници едва издържат няколко седмици, докато при марковите продукти този проблем отпада.

Вида на стъклото

От друга страна вида на стъклото на часовника и класа на качеството му са също свързани – при квалитетните мъжки часовници няма да забележите минерално или пластмасово стъкло.

Ето и една класификация на различните стъкла за часовници, която също ще ви ориентира добре в избора:

Сапфирен кристал

 Това е най-издръжливият материал. Разбира се, не е евтино, но цената оправдава качеството. Кристално стъкло

Това също е много висококачествен материал, но е по-евтин от сапфирения кристал.

Минерално стъкло

Цената е много по-ниска, но, при външни влияния, часовникът много лесно се надрасква и поврежда.

Пластмаса

Има вариант на остъкляване, с използване на от пластмаса, но тези модели не са препоръчителни, тъй като този материал не предпазва от прах и вода, а също така може много лесно да се счупи.

Каишката на часовника

Колкото до каишката, ако гледате на нея само като едно второстепенно допълнение, то значи грешите много. Защото тя е също един отличен показател за класата на часовника. Кожените каишки са класически избор и са много предпочитани на пазара. Когато разглеждате часовника, който ви допада, обърнете внимание дали се забелязват пукнатини в кожата на каишката и дали тя е достатъчно еластична. Ако тези белези са налични, това означава, че тя няма да бъде толкова трайна, колкото би ви се искало.

Формата на часовника

Как да изберете мъжки часовник според формата? Часовниците биват са квадратни, овални, кръгли и правоъгълни. Вероятно вече си имате свой фаворит сред многообразието, но също така трябва да вземете предвид и размера на циферблата. Ако ръката ви е достатъчно голяма, тогава един малък часовник би изглеждал нелепо на нея. За господата с по-големи ръце е подходящ голям правоъгълен или кръгъл часовник с широка каишка. И обратно – ако ръката ви тънка и малка, тогава можете да изберете часовник с овална форма, правоъгълна или кръгла, с по-тясна каишка. 

Допълнителни функции

Часовникът може да бъде оборудван с допълнителни функции. Например, будилник. Това е много удобна и най-важното - важна функция. Няма да е необходимо да разчитате на будилник или на алармата на мобилния си телефон, който е препоръчително да бъде далеч от вас, когато спите, защото вълните му влияят неблагоприятно върху функционирането на мозъка.

Също така допълнителни функции като подсветка, календар, удароустойчивост, водоустойчивост, дори наличието на тахометър, който измерва средната скорост на вашето движение.

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "МОДА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez