*

КАЛИН КАМЕНОВ: ПРИТЕСНИТЕЛНА Е НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТТА НА ОСТАНАЛИТЕ КМЕТОВЕ В ОБЛАСТ ВРАЦА ЗА СЪДБАТА НА БОЛНИЦАТА

|

Многопрофилната болница "Христо Ботев" във Враца да стане изцяло държавна собственост. За това се обяви днес кметът Калин Каменов. Повод за тезата му бе неявяването на управници от съседните общини на поредното Oбщо събрание на акционерите във врачанската болница.

"Факт е, че само община Враца е ангажирана пряко в разрешаването на проблемите на болницата. Днес за пореден път аз съм единственият кмет от областта, който се явява на Общо събрание. Затова вече се провеждат разговори за пълно одържавяване на лечебното заведение и прекратяване на битието му като търговско дружество", коментира пред медиите Каменов. 

Междувременно днес на заседанието в МБАЛ "Христо Ботев" очаквано се взе решение да се продадат на търг двете стари сгради на ТЕЛК, които се намират в непосредствена близост до лечебното заведение. Имотната оценка на двата обекта е в размер на 200 хил. лв. Към една от нефункциониращите вече постройки интерес проявява Община Враца. Още миналата година кметският екип обяви, че има намерение да ползва зданието до кожния диспансер за изграждане на нов кризисен център за бездомници.

Положителният си вот относно предстоящата продажба на имотите дадоха всички акционери, присъстващи на днешното събрание на МБАЛ „Христо Ботев”. Представителят на държавата, която държи и най-голям пакет от акциите в здравното заведение обаче, се въздържа по втората точка – за разпределението на средствата от продажбата на обектите.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez