*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

На 29.07.21г. около 21.00ч. на изход гр.Враца с посока на движение към гр.Монтана, самокатастрофира като се блъска в предпазна мантинела след което  се  преобръща на пътното платно влекач “Скания“ с прикачено полуремарке управляван от 54 годишен Турски гражданин , водач категория „Д,Е“, стаж-45г..

Убити  и ранени няма. Водача е транспортиран до МБАЛ-Враца където е прегледан и освободен без наранявания.

Щети: в процес на изясняване, извън МПС-то около 30м. мантинела.

Причини: несъобразена скорост.

Водача е изпробван за алкохол с техн. средство „Дрегер“, който е отчел отрицателен резултат.

 

            На 29.07.2021 г. в 21.35 ч. в РУ-Б.Слатина е получен сигнал,че за времето от 15.07.21 г. до 21.30 ч. на 29.07.2021 г. в гр.Б.Слатина, НИ след преминаване през недобре затворен прозорец е проникнал в частен дом , откъдето е извършил кражба на телевизор и уред за готвене. Уведомен е дежурен РП.

            Образуван е ЗМ по описа на РУ-Б.Слатина.

 

На 29.07.2021г. в 09:30ч. по време на СПО и след предварително получена оперативна информация, в гр. Мездра е извършена проверка в условията на чл.81 от ЗМВР на лицето С. К.  от с. Буковлък. При проверката са установени 0,800 кг. ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.

По случая в РУ Мездра е образуван ЗМ.

 

На 28.06.2021 г. в РУ-Мездра е получена жалба  от  жител на с. Върбешница, че на 26/27.06.2021 г. в с. Върбешница пред дома му са били нанесени щети по собствения му лек автомобил „Опел Вектра“. Щетите се изразяват в счупено стъкло на предна лява врата, повредена ключалка на същата врата и срязан ангренажен ремък, всичко на обща стойност 150 лв. по данни на тъжителя.По случая в РУ-Мездра е образувана преписка.

От проведените ОИМ е установено, че съпричастен към извършеното престъпление е криминално проявеният и осъждан М. П. от гр. София.

 

На 29.07.2021 г. около 15.00 ч. в гр. Мездра служители на РУ-Мездра спират за проверка мотоциклет „HONDA” без регистрационна табела управляван от П. П. от  с. Дърманци.От извършената проверка се установи, че МПС-то не е регистрирано по надлежния ред и водача не притежава съответната категория. Съставен е АУАН.

По случая е образувано БП за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК.

 

На 28.07.2021г. в 23.00ч. в РУ Козлодуй е получен сигнал от жител на с. Гложене, който е заявил, че около 10.00ч на същия ден. е дал на свой познат  туристическо ремарке, което е трябвало да бъде използвано от лицето до 17.00ч. на същия ден. В 18.00ч. въпросното лице му се е обадило и е заявило, че ремаркето е откраднато.

От проведените ОИМ се установи, че съпричастен към извършеното деяние е криминално проявеното лице В. И. от с. Ботево. Ремаркето предмет на престъпление е намерено в частен имот в с. Ботево, същото е предадено с протокол за доброволно предаване и с разписка е върнато на собственика.

По случая е образувана преписка по описа на РУ-Козлодуй с оглед данни за извършено престъпление по чл. 206 от НК /присвояване на чужда движима вещ/. Извършителя е задържан за срок до 24 часа в РУ-Козлодуй.

 

В РУ-Роман е образувана преписка, че за времето от 17:30 часа до 18:00 часа на 14.07.2021г., неизвестно лице е проникнало в незаключен товарен автомобил Мерцедес 308, паркиран в гр. Роман, и е извършило кражба на СД плейър  неизвестна марка, един брой пожарогасител, 1 брой нож с кожен калъф и контактния ключ на автомобила.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че съпричастни към извършеното деяние са 3 непълнолетните лица от гр. Роман. Откраднатите вещи са установени в лицата и са върнати на собственика. 

 

На 28.07.2021г. около 08:30ч. служители на РУ-Роман извършиха проверка в гр. Роман  в дом собственост на Х. П. от  гр. Роман, криминално проявен. При извършената полицейска проверка е установена кутия от цигари в която се намериха 36 бр. станиолови сгъвки, съдържащи ситно натрошена кафява на цвят суха листна маса с характерен аромат на мента, с  общо тегло 9 грама. При проведена беседа с лицето, същият заяви, че листната маса представлява т.н. „чай” за пушене. Кутията от цигари е предадена с протокол за доброволно предаване. Лицето е задържано в РУ-Роман в срок до 24 часа.

Докладвано на дежурен прокурор и по негови указания в РУ-Роман е образувано досъдебно производство.

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez