*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

На 19.07.2021 г. около 06:30 ч. на кръстовище с Обходен път на гр.Враца, Криводолско шосе, катастрофират като се блъскат л.а. „Шкода Октавия “ управляван от В. В. на 34г. от с.Лиляче, водач кат.“В“, стаж 13г.  и л.а. “Рено Канго“ управляван от Г. Г. на 74г. от  гр.Враца, водач кат. В, стаж 46г.

Убит е водача на л.а. “Рено Канго“ Г. Г. от  гр.Враца.

Причини: В процес на изясняване. Вероятна причина е отнемане на предимство при преминаване в кръстовище от водача В. В.  Същия е изпробван за употреба на алкохол с тех.средство „Алкотест Дрегер“ 7510, който е отчел 0,00 промила в издишаният въздух.Изпробван е, и за употреба на наркотични вещества и техните аналози с „ Дръг Тест“ 5000, който е отчел отрицателни резултати.

По случая е образувано ДП по описа на РУ-Враца.

 

На 19.07.2021 г. около 14:30 ч. на път Враца – Монтана, малко след изхода от гр.Враца, катастрофира като се блъска в крайпътна мантинела и в последствие се преобръща в дясно по посока на движението извън пътното платно л.а. „Тойота “ Корола  управляван от Н. Н., на 28г. от гр.Ботевград, водач кат.“В“, стаж 10г.

Убити  няма. Ранен е водача получил фрактури на 8 и 9 гръден прешлен, транспортиран до клиника по неврохирургия в гр.София без опасност за живота .

Щети по МПС за около 2000. и увредена около 10м. мантинела.

Причини – несъобразена скорост.  

Водача е изпробван за употреба на алкохол с тех.средство „Алкотест Дрегер“ 7510 , който е отчел 0,00 промила в издишаният въздух.

 

На 19.07.2021г. около 13.57ч. на гл. път Е-79, с посока на движение от гр. Мездра към гр. Враца става ПТП като лек автомобил „Дачия“ Докер управляван от К. К., на 28г от  гр. Монтана реализира ПТП като се блъска в лек а-л „Ауди“ А4 управляван от П. И., от гр. Враца.

Убити няма.  Ранени са водачът на л. а-л „Дачия“ получил фрактура на ключица и комоцио, и пътника М. Й., на 43г. от гр. Монтана с хематон на дясно око, като и двамата са настанени за хоспитализация в ХО на МБАЛ ,,Христо Ботев“ гр. Враца. Ранен е и водачът на л. а-л „Ауди“ получил контузия на гръден кош, рани по главата и долните крайници ,  настанен за хоспитализация в ХО на МБАЛ ,,Христо Ботев“ гр. Враца, и пътника в автомобила И. И., на 50г. от гр. Враца, който е прегледан и освободен.

Щети по МПС: 2000 лв. Щети извън МПС: няма.

Причини: Водачът К.К. предприема маневра обратен завой на ляво от крайна дясна лента при въведен знак „В23“ и не пропуска движещият се в лявата пътна лента.

Водачите са изпробвани за употреба на алкохол – пробите са отрицателни.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez