*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 17.02.2021г., след оперативно-следствени действия на служители на РУ Бяла Слатина,  в града е спрян за проверка  лек автомобил  управляван от 18-годишен жител на гр.Оряхово. В колата пътували още две лица  от гр.Оряхово. По време на проверката, един от пътниците/29г./ изхвърлил от автомобила пликчета съдържащи канабис. В автомобила са открити пликчета с метамфетамин, хероин и  кетамин. При последвало претърсване  в жилището на 29-годишното лице в гр.Оряхово са открити пликчета с кетамин. Образувано  е досъдебно производство. Задържани са двама от пътуващите в автомобила.

 

 

На 17.02.2021г., на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция  с превантивна цел:  противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки, наркотични вещества, установяване на водачи управляващи МПС след употреба на алкохол или други упойващи вещества. Проверени са 20 МПС и 30 лица. Съставени са 4 акта и 7 фиша по Закона за движение по пътищата, 1 акт по Кодекса за застраховането.

 

На 17.02.2021г., на територията на РУ Козлодуй  е проведена специализирана операция с цел противодействие на престъпленията свързани с наркотични вещества. След оперативно-следствени действия  е извършена проверка  в частен дом в село Гложене, обитаван от 32-годишен мъж. В жилището са открити пликчета съдържащи кетамин. Образувано  е досъдебно производство. Мъжът е задържан в РУ Козлодуй.

На 17.02.2021г., в частен имот в село Търнак  е установено неправомерно присъединяване към ел.мрежа за осветление.Образувано  е досъдебно производство.

На 18.02.2021г., в 00.10ч. в гр.Козлодуй  е спрян за проверка  лек автомобил управляван от 27-годишен жител на село Софрониево. Пробата за алкохол е положителна- 1,94 промила. Образувано   е бързо полицейско производство.

 

На 17.02.2021г., при проверка на лек автомобил без регистрационни табели  в гр.Оряхово  е установено, че  автомобилът не  е регистриран, а водачът/32г.от село Остров/ е с отнето свидетелство за правоуправление на МПС. Образувано  е  бързо полицейско производство.

На 17.02.2021г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция с цел  противодействие на търговската дейност с акцизни стоки без български бандерол.

В частен дом в село Софрониево е намерен  и иззет тютюн без акцизен бандерол.

На 17.02.2021г.,  на територията на РУ Оряхово е проведена  специализирана операция с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение. Извършени са проверки на  13 автомобила и 19  лица. Констатирани са 3  нарушения, които са санкционирани по ЗДвП и по Закона за българските лични документи.

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez