*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 30.09.20г., по време на специализирана операция по линия „Противодействие на разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол“, и след оперативно-следствени действия е извършено претърсване  в апартамент в гр. Враца. В жилището са намерени  и иззети: електрическа мелачка, ситно нарязан тютюн,  найлонови чували съдържащи тютюн на листа с   общо тегло около 25кг. В гаражна клетка към жилището са открити 4 бали пресовани тютюневи листа с общо тегло около 80кг. Образувано  е досъдебно производство.

 

 

На 30.09.2020г., в 16.20ч. в гр. Враца е спрян за проверка таксиметров автомобил. В автомобила  пътували 25-годишен мъж с.Баница и 28-годишна жителка на гр. Мездра. Във вещите на двамата пътници е открит хероин. Двете лица са задържани  в РУ Враца. Образувано  е бързо полицейско производство.

 

На 30.09.2020г., за времето от 16.00ч. до 24.00ч. на територията на УП „Дъбника“-Враца  и селата:  Чирен, Девене, Три кладенци, Баница, Оходен и Мало Пещене, е проведена специализирана полицейска операция  с превантивна цел.  Проверени са 15 лица, 10 МПС, районите около училищни сгради. 

Специализирана операция  с превантивна цел е проведена  и на територията на РУ-Бяла. Слатина, където са извършени проверки на 11 МПС и 23 лица. Съставени са 1 акт по Наредба на Община Бяла Слатина, 1 акт и 1 фиш по Закона за движение по пътищата.

 

На 01.10.2020г.,  в 01.35ч. служители на РСПБЗН-Бяла Слатина са потушили  пожар в лек автомобил, паркиран пред частен дом в село Търнава, общ.Бяла Слатина. Причини и щети - в процес на изясняване. Образувано  е досъдебно производство.

 

На 30.09.2020г.,  на територията на РУ Оряхово е проведена специализирана операция  с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение.  Проверени са 9 автомобила и 17 лица. Съставени са 1 акт и 8 фиша по Закона за движение по пътищата.

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez