*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

 

На 09.07.2020г., на територията на РУ Враца е проведена специализирана операция  с цел противодействие на престъпления свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества. След оперативно-следствени действия са извършени проверки в следните обекти:

 

-       В апартамент в гр. Враца,ж.к.“Сениче“  са намерени  и иззети  7 плика съдържащи суха листна маса –канабис, както и множество семена. Образувано  е досъдебно производство. Собственикът на жилището  е задържан в РУ Враца.

-       в частен имот в местността „Мачкин дол” край гр. Враца са иззети  6 растения от рода на конопа с височина до 45 см.  Образувано  е досъдебно производство. В РУ Враца  е задържан собственика на жилището.

-       В частен дом на ул.“Георги Апостолов“ са намерени и иззети 2 плика съдържащи  суха листна маса-канабис. Образувано  е досъдебно производство. В РУ Враца е задържан собственика на жилището.

 

На 09.07.2020г., около 10.30ч. в гр.Козлодуй полицейски патрул подал сигнал за спиране на лек автомобил „Ауди“. Водачът не изпълнил разпореждането, увеличил скоростта и предприел рискови изпреварвания. След оперативно-следствени действия е установено, че водач на автомобила  е 22-годишен жител на гр. Козлодуй, неправоспособен водач. Лицето  е задържано  в РУ Козлодуй. Съставени са 3 акта по Закона за движение по пътищата, 1 акт по ЗМВР. Регистрационните табели са свалени.

 

  На 09.07.2020 г.,  на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция  с превантивна цел- противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки, наркотични вещества, установяване на водачи управляващи МПС след употреба на алкохол. Проверени са 20 МПС и 26 лица. Съставени са 2 акта и 5 фиша по Закона за движение по пътищата, 1 акт по Закона за българските лични документи.

 

На 08.07.2020 г.,  в РУ-Мездра е получен сигнал, че неизвестно лице проникнало в офис на фирма в гр. Мездра  и извършило кражба на машина за кафе. След незабавни издирвателни мероприятия  е установено, че извършител на кражбата  е  40-годишен мъж от с. Крета. Лицето  е задържано  в РУ Мездра.

 

На 09.07.2020г., по време на специализирана операция на територията на РУ Мездра, на Кооперативен пазар-Мездра  е  извършена проверка на жител на село Буковлък, обл.Плевен. Иззети са 6 плика съдържащи ситно нарязан тютюн. Съставен е акт по Закона за акцизите  и данъчните складове.

 

За времето от 08.30ч. на 09.07.2020 г. до 06.00ч. на 10.07.2020г., на територията на РУ Оряхово е проведена специализирана операция с цел   противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение. Проверени са 10 автомобила и 14 лица. Съставени са 5 акта и 5 фиша по Закона за движение по пътищата.

На 09.07.2020г., около 10.40ч. в гр.Враца  катастрофират:  лек автомобил “БМВ“ управляван от  41-годишен мъж от Власатица и лек автомобил “Мазда“. Водачът на  “БМВ“-то напуснал  мястото на ПТП без да уведоми и изчака органите на МВР. Причина за катастрофата- неспазване на дистанция от страна на напусналия мястото водач. Съставени са 3 акта по Закона за движение по пътищата.

 

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez