*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН  БЮЛЕТИН НА ОД МВР-ВРАЦА

В РУ-Враца е депозирана жалба от лицето В. Ц.  от гр.Враца в която същият заявява, че на 14.06.2020г. около 07:00 часа е установил, че кафе-автомат негова собственост, поставен в гр.Враца  е разбит, като от същият е отнет монетник със сумата от 80лв. на монети.

От проведените ОИМ е установено, че извършител на деянието  е И. С. на 24год. от гр. Враца. Същия е задържан  в РУ-Враца за срок до 24ч.

 

На 18.06.2020г. в 21.10ч. в гр.Враца авто-патрул на ПП/ПК ОД МВР  при отработване на ПТП извършват проверка на  л.а.“Опел Астра“ , управляван от А. И.на 75год. от с.Згориград. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“  уреда е отчел над 1.2 промила алкохол в издишания въздух и показана на водача. На водача е съставен АУАН по ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване в ЦСМП Враца, където не е дал кръв за лабораторно изследване. Същия не  е задържан в РУ Враца поради здравословни причини..

По случая в РУ Враца е образувано БП.

 

На 18.06.2020г. в 11:50ч. по време на провеждане на СПО е извършена проверка на лицето Р. К. на 25год. от  с.Буковлък. При проверката е установено, че същия носи в ръка черен на цвят найлонов плик, съдържащ ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол - общо 0,980 килограма. Съставен е  Акт по ЗАДС  и протокол по ЗМВР .

По случая в РУ Мездра е образувано ЗМ.

 

На 18.06.2020 г. в 15:30 ч. в ОДЧ на РУ-Мездра е получен сигнал от В. П. от гр. Мездра, че на кариера за добив на варовик, находяща се в  землището на с. Върбешница е възникнал инцидент с работник на фирмата. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ-Мездра и дежурен следовател като при извършен оглед е установено, че при извършване на трудова дейност по добив на скално-облицовъчни материали работникът Б. П. на 28год. от с. Лютиброд е бил затиснат от част от варовиков блок, вследствие на което загива на място. Смъртта на лицето е констатирана от екип на ФСМП-Мездра.

                По случая е образувано ДП.

 

На 18. 06. 2020г в 16.20часа в ОДЧ на РУ- Мездра е получено съобщение от А. Я. от с.Старо село, който е заявил, че на пътя от с. Старо село, посока гр. Роман има паднало лице от мотофреза, което се нуждае от линейка. На място е изпратен екип на ФСМП- Роман и служители на РУ- Мездра, които са установили лицето Б. Д. на 54год. от с. Старо село. Същият е бил контактен и е транспортиран до ЦСМП- Враца.

Установено е че Б.Д. се е придвижвал с мотофреза с прикачено ремарке, като е седял на седалка на ремаркето, която се намери счупена откъм облегалката. Вероятна причина е загуба на равновесие и падане от мотофрезата. Работата по случая продължава. Б.Д. е настанен в Реанимация на МБАЛ- Враца с опасност за живота.

                В РУ- Мездра е образувано ДП.

 

                За времето от 06.00ч. на 18.06.2020 г. до 06.00ч. на 19.06.2020г. на територията обслужвана от ОД на МВР Враца са проведени 5СПО. Проверени са 116 лица и 111 МПС. Съставени са 6 акта и 62 фиша.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez