*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 30.09.2019г., след оперативно-следствени действия на служители на РУ Мездра беше проведена специализирана операция по линия „Противодействие на разпространението на наркотични вещества“. В горска местност в землището на село Зверино е установен обезлесен участък със засадени в него 12 растения от рода на конопа, с височина до 1.26м., от които е отделена 1.200кг. зелена листна маса – канабис. В РУ Мездра е задържан 44-годишен мъж от село Зверино, криминално проявен за кражби и отглеждане на растения от рода на конопа, осъждан. Това е втори участък с канабис отглеждан от същото лице, което се укри от МВР преди около седмица, когато   служители на РУ Мездра откриха друга площ в землището на село Зверино, а мъжът беше обявен за издирване.

 

На 30.09.2019г., в 09:45ч. в с.Игнатица е спрян за проверка джип „УАЗ“ без регистрационни табели, управляван от жител на същото село. Установено е, че автомобилът не е регистриран. Образувано е бързо полицейско производство.

 

На 30.09.2019г., 07.55ч. в гр. Мездра е спрян за проверка мотопед без регистрационен номер, управляван от жител на гр. Мездра. Установено е, че водачът не притежава свидетелство за правоуправление, а мотопедът не е регистриран. Съставени са 2 акта по ЗДвП. Образувано е бързо полицейско производство.

 

На 30.09.2019г., в 12.30 ч. в с.Манастирище, при проверка на мотопед без поставена регистрационна табела, е установено, че мотопеда не е регистриран по надлежния ред. Съставен е акт по ЗДвП. Образувано е бързо полицейско производство.

 

На 30.09.2019 г. в 15.30ч. в с.Остров е извършена проверка на лек автомобил „Опел Кадет“, управляван от жител на същото село. Установено е, че водачът е неправоспособен, а автомобилът е с прекратена регистрация. Съставени са 2 акта по ЗДвП. Образувано е бързо полицейско производство. В същото село е извършена проверка и на лек автомобил „Фолксваген “ без регистрационен номер, управляван от жител на същото село, неправоспособен водач. Установено е, че автомобилът е с прекратена регистрация. Образувано е бързо полицейско производство.

 

За времето от 08.30ч. на 30.09.2019 г. до 06.00ч. на 01.10.2019г., на територията на РУ Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред, контрол на пътното движение с цел установяване на неправоспособни водачи. Установени са 41 нарушения, които са санкционирани с 4 акта и 4 фиша по ЗДвП, 30 ел. фиша по ЗДвП, 2 акта по ЗМВР.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez