*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 08.07.2018г. 09.50 часа в гр. Враца екип на ППД спират за проверка л.а.“Ауди А 4“ управляван от И. И. на 31 г. от гр.Враца.

При извършената проверка на водача за наркотици с техн. средство „Drug Test” от екип ПП ПК ОД МВР-Враца, същият отчита положителен резултат на „амфетамини“. Съставен е акт по ЗДВП и е издаден талон за медицинско изследване. Водача не е дал кръв за лабораторно изследване в ЦСМП-Враца. Същия е задържан за срок до 24ч. в РУ-Враца.

Образувано е БП.

 

На 08.07.2018 г. в 17.20 ч. в РУ- Мездра е получено съобщение , че в с. Моравица е извършено противозаконно отнемане на МПС и извършителят е реализирал ПТП.

             Мястото на произшествието е посетено и е установено, че Н. К., на 59г., от гр. София, е проникнал в незаключен товарен автомобил „Ивеко“ с ключовете на таблото и е потеглил, като след 20 м. е реализирал ПТП като се удря в порта на  частен дом .  Извършителя е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор от РП- Мездра.

      По случая в РУ- Мездра е образувано ДП.

     

На 08.07.2018 г. в 16.30 часа в гр. Роман автопатрул  на РУ-Роман спират за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат” ,управляван от неправоспособният М.  Х. на 26 г. от  гр.Роман.  На водача е съставен АУАН по ЗДвП. От извършена допълнителна проверка по случая се установи, че срещу водача  има влязло в законна сила   НП издадено  от  РУ-Мездра  в едногодишен срок от датата на  влизане  в  сила .

По случая в РУ-Роман е образувано БП.

 

На 08.07.2018 г. в 12,00 ч. на гл.път Е-79, с посока на движение към гр.Мездра катастрофират като се блъскат л.а. „Фолксваген“ Пасат, собственост и управляван от А. Г. на 53 г. от гр.Видин и спец. автомобил „МАН“, управляван от Д. А. на 40 г.

Убити няма.Ранена е пътничката С. Г. на 53 г. от гр.Видин, седяща на предна дясна седалка в л.а.“Фолксваген“ Пасат.Същата е прегледана в ЦСМП Мездра с диагноза контузия на гръден кош без опасност за живота, настанена за лечение в ХО –Мездра.

Причини-неспазване на дистанция от водача А. Г.

Пробата за алкохол е отрицателна.

 

На 08.07.2018г. около 10:50ч. на гл. път Е-79, моста на река Искър, катастрофират като се блъскат л.а. „Фолксваген“ Пасат с Румънски рег. номера собственост и управляван от 43 годишен Румънски гражданин с пътници в а-ла съпругата му на 42г. и двете им деца на 14г. и 7г., товарен автомобил „Волво“ с турски Рег. номера управляван от Турски гражданин., и още три автомобила с румънска регистрация.

Убит е: Румънския гражданин управляващ лекият а-л., починал от травмите си, в интензивно отделение на МБАЛ „Хр. Ботев“ гр.Враца.

Ранени са : съпругата му, с фрактура на ляво бедро, настанена в ортопедично отделение на МБАЛ „Хр. Ботев“ гр.Враца., и едното дете на 7г. със фрактура на носа, настанен за лечение в ХО на МБАЛ „Хр. Ботев“ гр.Враца.

Щети по МПС-тата в процес на изясняване. Извън МПС – 25 метра еластична мантинела.

Причини: В процес на изясняване. Вероятна причина – Навлизане в лента за насрещно движение от страна на румънския водач на л. а-л „Фолксваген“ Пасат“. Същият не е изпробван за употреба на алкохол, поради невъзможност, останалите водачи са изпробвани с техническо средство „Алкотест Дрегер”, който е отчел отрицателни резултати.

Образувано е ДП по описа на РУ - Мездра.

 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez