*

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

|
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - ВРАЦА

На 14.05.2018г., около 02:30ч. в гр. Враца, при обход в района на ж.к. „Сениче“, полицейски патрул забелязал три съмнителни лица. При извършената проверка са установени лицата: Й.Б./19г./ от гр. Враца; М.Д./23г./ от гр. Ботевград; К.М./20г./ от с. Литаково, общ. Ботевград. Установен е и ползван от трите лица лек „Фолксваген Голф“. В автомобила са намерени и иззети 4 акумулаторни батерии от леки автомобили, 2 CD- player от леки автомобили; решетки от брони на автомобили; 2 странични огледала за лек автомобил. Установено е, че всичките детайли и авточасти са отнети от 6 леки автомобила паркирани в ж.к.“Дъбника“ и един автомобил паркиран на ул.„Черноризец Храбър“ в гр. Враца. Трите лица са задържани в РУ Враца. Работата по случая продължава. Образувано е БП.

 

На 14.05.2018г., след оперативно-следствени действия е проведена специализирана операция в гр. Козлодуй. В 14.00ч. на ул. „Христо Ботев” е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Форд“, управляван от лицето А.А./32г./ от гр. Козлодуй. В обособен тайник в автомобила, полицейските служители са открили шише съдържащо 7 пликчета с парчета бяло кристално вещество с общо тегло около 7 грама и 1 пликче тип „спейсбек”, съдържащо 13 таблетки с общо тегло около 6 грама, които при направения полеви наркотест реагират на хероин. При последващо претърсване на адрес обитаван от А.А., са намерени и иззети: пликче тип „спейсбек” съдържащо парче бяло кристално вещество с тегло 1 грам и 3 таблетки с общо тегло около 2 грама, които при направения полеви наркотест реагират на хероин. Мъжът е задържан в РУ Козлодуй. Образувано е досъдебно производство.

 

На 14.05.2018г., в 11.30ч. гр.Криводол е спрян за проверка мотопед без поставена регистрационна табела, управляван от лицето И.А./19г./ от гр. Криводол. Установено е, че мотопеда не е регистриран. Образувано е БП.

 

На 14.05.2018г., на Кооперативен пазар-Бяла Слатина, полицейски екип извършил проверка на лек автомобил “Фолксваген Шаран“, собственост на жител на село Буковлък. Намерен и иззет е нарязан тютюн, без български акцизен бандерол.

 

На 14.05.2018г., на територията на РУ-Бяла Слатина е  проведена специализирана операция с цел: намаляване на броя на настъпилите ПТП със загинали и ранени лица, като една от причините е управление на МПС от водачи под въздействието на алкохол, неправилно паркиране; противодействие на контрабандата  и разпространението на акцизни стоки-тютюневи изделия и алкохолни напитки без акцизен бандерол и наркотични вещества.

Извършени са проверки на 39 МПС и 62 лица. Съставени са 7 акта и 4 фиша по ЗДвП, 1 акт по ЗБЛД.

 

За времето от 09.00ч. до 17.30ч. на 14.05.2018г., на територията на с.Бутан и село Хърлец е извършена полицейска проверка с цел издирване и установяване на лица извършващи нерегламентирани теренни разкопки и занимаващи се с иманярска дейност. Извършени са полицейски проверки в античната крепост „Аугуста” в землището на с. Хърлец и частен дом на лице, за което има данни, че се занимава с подобна дейност. Нарушения не са установени.

 

На 14.05.2018г., за времето от 09.00ч. до 17.00ч. на територията на РУ -Козлодуй е проведена специализирана операция с цел предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, издирване и изземване на предмети и вещи, обект или средство за извършване на престъпления, оказване въздействие върху поведението на водачите на МПС, управляващи след употреба на алкохол, автомобили без регистрация, управление на МПС без обезопасителни колани и каски, техническа неизправност и други нарушения на правилата за движение. Проверени са 9 МПС и 16 лица. Констатирани са 3 нарушения, за които са съставени 1 акт и 2 фиша по ЗДвП.

 

На 14.05.2018г, при проверка в частен дом в село Горни Вадин, полицейските служители са намерили иззели  кутии с цигари без български акцизен бандерол. Проверката е извършена по време на специализирана операция за противодействие на престъпления свързани с разпространението на акцизни стоки.

 

За времето от 09.00ч. на 14.05.2018г. до 06.00ч. на 15.05.2018г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Проверени са 15 автомобила и 34 лица. Констатирани са 12 нарушения, които са санкционирани с 1 акт и 7 фиша по ЗДвП, 3 акта по ЗБЛД, 1 акт по Закона за акцизите и данъчните складове/ ЗАДС/.

 

На 14.05.2018г., на територията на РУ-Роман е проведена специализирана полицейска операция  с цел: установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около  увеселителни питейни заведения; проверки за наличие на стоки без акцизен бандерол; повишаване чувството за сигурност на гражданите; противодействие на битовата престъпност; превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид . Проверени са 31 лица, 5 МПС, 2 питейни заведения. Установени са 3 нарушения.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez