*

ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ ЗА БЪДЕЩЕТО НА КОХЕЗИОННАТА ПОЛИТИКА НА ЕС СЕ ПРОВЕДЕ ВЪВ ВРАЦА

|

Кметът Калин Каменов откри граждански диалог на тема „Бъдеще на Кохезионната политика на ЕС“. На събитието, организирано от Областен информационен център – Враца, присъстваха още евродепутатът от ЕНП Владимир Уручев, директори на учебни заведения, ученици, общественици и граждани.

„Щастлив съм, че на събитието присъстват толкова млади хора, защото те са бъдещите експерти, които ще управляват европейските фондове.“ С тези думи Калин Каменов приветства участниците в гражданския диалог и подчерта, че е важно средствата, които предоставя Европейският съюз, не просто да се усвояват, а чрез тях да бъдат реализирани дейности, генериращи икономически растеж.

Дискусията има за цел гражданите да участват във формулирането на визията за Кохезионната политика в българския контекст. По време на срещата бяха обсъдени още приоритетите на българската икономика, трансформацията й и превръщането й в по-иновативна и интелигентна, както и визията на нашата страна при разработването на национални приоритети за финансиране с фокус върху „двигатели на растежа“.

Събитието е част от националната инициатива на мрежата от 28-те информационни центрове за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, провеждаща се от 17 – 30 октомври 2018 г.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez