*

ФАКУЛТЕТЪТ ПО ИЗКУСТВАТА НА ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ОРГАНИЗИРА ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

|
ФАКУЛТЕТЪТ ПО ИЗКУСТВАТА НА ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ОРГАНИЗИРА ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

На 19 май 2022 г. (четвъртък) от 14:00 ч. в зала „УСЕТ“ (Учебен корпус №8) ще се проведе празничен концерт, посветен на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Събитието се организира от Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“. В него ще участват студенти от всички специалности на катедра „Музика“ – „Изпълнителско изкуство (народни инструменти или народно пеене)“,  „Изпълнителско изкуство (поп и джаз)“, „Електронни технологии в музиката“ и „Педагогика на музикалното изкуство“, катедра „Хореография“ – „Българска народна хореография“ и „Съвременна хореография“, катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ – „Филмова и ТВ режисура“, „Филмово и ТВ операторство“, „Филмов и ТВ монтаж“ и „Актьорско майсторство“.

По повод празника ще бъдат представени и три изложби. На 18 май 2022 г. от 09:30 ч. в Учебен корпус № 1 (етаж 5, фоайе) преподаватели и студенти от катедра „Културология“ ще открият изложба „Мегалитни паметници от Югозападна България“.

На 19 май 2022 г. от 13:45 ч. в Учебен корпус №8 ще бъдат представени две изложби – на студенти от специалност „Графичен и рекламен дизайн в модата“ към катедра „Изобразително изкуство“ и „Постери на български филми“, подготвена от катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“.

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар