*

БЮДЖЕТ 2013 НА ОБЩИНА МОНТАНА ПРИЕТ ЗА 25 МИНУТИ /видео/

|

По – малко от половин час бе необходим на общинските съветници за приемането на бюджет 2013. Почти две седмици преди днешното гласуване постоянните комисии обсъждаха и анализираха приоритетите, нуждите и задълженията на общината. „Не беше лесно, но успяхме, защото целта ни е една. Градът и общината да се развиват и да стават все по-добро място за живеене”, потвърдиха съветници от всички политически партии.

„Бюджетът е балансиран, макар и напрегнат в приходната част” , каза шефката на дирекция „финансови дейности” Силвия Василева . През 2013 година 54 процента от приходите в местната хазна ще дойдат от държавата, останалите 46 процента Монтана ще трябва да осигури сама.

Новият момент в тазгодишния бюджет е заемът от близо 11 милиона лева, които Монтана трябва да си осигури , за да изпълнява в срок проекта за подмяна на канализационната и част от водопроводната мрежа. 7 от 11-те милиона са за текущо разплащане с изпълнителите на строителните дейности. Общината трябва да разполага с тези пари, които след това ще бъдат възстановени от екоминистерството. Останалите 4 милиона лева е частта , с която общината участва в проекта на обща стойност 54 милиона лева. 7-те милиона общината ще получи от ФЛАГ, организация, която кредитира повечето общини в страната.

И още една добра новина. Съветниците разрешиха кметът със съдействието на областният управител да направи необходимото, за прехвърляне собствеността на сградата в който се помещава общинската администрация от държавата на местната управа. Споровете чие е триетажното крило се водят години наред. Сега процедурата е изяснена, предстои само формалното й изпълнение. Заради добрата работа и празничната дата съветниците получиха след заседанието по бутилка червено вино. / http://novinitem.com/


ОЩЕ ОТ "С/ЪС/ КОМЕНТАР"

box_title_arrow.gifНапиши коментар

това не трябва да се забравя! това не трябва да се забравя!
cez