*
Борба с вредителите

ЗВЕЗДНО ШОУ И КУПА ЗА КМЕТСКИЯ ТИМ ОТ ЮГА

|

Истинско шоу сътвориха в зала „Фестивална” баскетболисти, младежки организации, хип-хоп, брейк и джаз формации. Всички заедно - спортисти, музиканти и танцьори бяха част от мащабната антиспин кампания на 1-ви декември и демонстрираха своята принадлежност към новия етичен модел с нещо вече познато, доказано и атрактивно, нещо сериозно, но и забавно.

Ученическият баскетболен сблъсък си остана запазена марка в антиспин кампанията, която и тази година се проведе под мотото „Презерватирай се!”.

Начало на „Звездния мач” даде кметът на Видин Герго Гергов, който изтъкна повода на събитието и отправи послание към младите хора в препълнената спортна зала. Председателят на ОбС-Видин Пламен Трифонов също поздрави участниците в камппанията. На събитието присъстваха представители на Областната управа, Регионалния инспекторат по образованието, Видинска Света Митрополия и много гости.

Залата буквално се „зриви” при представянето на двата тима и играещите кмет на Видин Герго Гергов с №23 и председател на ОбС-Видин Пламен Трифонов. Градоначалникът бе част от звездния тим на „Юга”, а председателят също с №23 се включи от формацията на „Севера”. Двамата „атрактивни” състезатели направиха успешен дебют в „звездния мач” тази година, като успяха и да се разпишат. Герго Гергов пръв наниза кош за южняците, но само след две атаки Пламен Трифонов отвърна с точно попадение за „Севера”. След 8 минути престои на терена ръководителите на Общината бяха сменени от по-младите баскетболни надежди на Видин. Югът взе първата част с 20-16 след силни минути на Валентин Николов и Емил Емилов, но през втората десетка момчетата на Фьодор Петров-Федята от „Севера” взеха реванш с 24-20. Така на почивката таблото в залата показваше 40-40, което предвещаваше оспорвана битка до края. С невероятни изпълнения на Амар Тахирович и Георги Асенов северняците взеха крехка преднина от 7 точки през третата част за 68-61 и бяха на само 10 минути от спечелване на мача. Не така обаче мислеха момчетата на Илиян Ангелов-Лъвчето, които водени от плеймейкъра Валентин Николов изнесоха баскетболна лекция на терена. Те допуснаха само 11 точки, но пък вкараха цели 23 за частта. Това се оказа печелившото число за втори път на кмета Герго Гергов, с което отборът на „Юга” победи след драматичен обрат в последните секунди на мача с 84-79.

За най-полезен играч на двубоя бе избран Валентин Николов от ПМГ”Екзарх Антим І”, който реализира цели 31 точки за неговия тим на „Юга”. Състезателят получи специална награда от медийния партнор Радио „Видин”.

В най-атрактивната игра с публиката за точно попадение от центъра на игрището нямаше победител. След 44 опита, никой не можа вкара топката в коша и наградата от 100 лева, подсигурена от зоомагазин „Матилда” отиде за победителите от мача.

Успоредно с баскетболните звезди на Видин над 1300 зрители в зала „Фестивална” се наслаждаваха на невероятните изпълнения на младежките групи „Style Free”, Slide Back Grew, Soul Dealers и „Fame” на Татяна Рачева. На крака бяха посрещнати и малките възпитаници на Ерик Петров от фолклорна студия към ансамбъл „Дунав”. Шоуто нямаше да е гарантирано без двамата водещи Ваня Минева и Красимир Каменов-Тоти, които отново за шеста поредна година участват в проявата. Този път те имаха и 2 помощнички, с които подгряваха агитките на двата лагера – Лори от „Севера” и Лори от „Юга”.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар