*
Борба с вредителите

ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ПРИЗОВА ЗА СПЕШНА АКЦИЯ ЗА КРЪВОДАРЯВАНЕ

|
ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ПРИЗОВА ЗА СПЕШНА АКЦИЯ ЗА КРЪВОДАРЯВАНЕ

Заради недостиг на кръв и кръвни продукти от кръвни групи А и О, Министерството на здравеопазването и Националният център за трансфузионна хематология отправят призив за кръводарители с тези кръвни групи. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Кръв и кръвни продукти в момента не достигат в лечебни заведения в гр. София и в Западна България. Причината за намаляване на наличностите от двете кръвни групи е провежданото лечение на пациенти с тежки хематологични заболявания, както и извършването на големи хирургични интервенции в редица здравни заведения.
Всички, които желаят да дарят кръв могат да направят това на следните места:
- в НЦТХ - София, ул. „Братя Миладинови” №112, всеки делничен ден от 8:00 до 18:30, а събота и неделя от 9:00 до 15:30 часа
- в кръвните центрове към УМБАЛ „Света Анна”- София и в МБАЛ в Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Лом и Перник.
Минималният срок между две кръводарявания е най-малко 60 дни. Кръводарителите трябва да са здрави, отпочинали. При посещение на кръвните центрове те трябва да представят документ за самоличност.
Служители от Министерство на здравеопазването и Националния център за трансфузионна хематология също ще се включат в акцията по кръводаряване.

ТЕЛЕФОНИ ЗА СПРАВКИ :
02/ 9210479, 02/ 9210461 – Национален център по трансфузионна хематология-София – от 8:00 до 18:30, събота и неделя – 9:00 до 15:30 часа.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар