*

ЗАВЪРШИХА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА ПЪТЯ ДИМОВО - РУЖИНЦИ

|
ЗАВЪРШИХА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА ПЪТЯ ДИМОВО - РУЖИНЦИ

Вече окончателно завърши реконструкцията на отсечката от републиканския път Димово – Ружинци, съобщи радио Видин.

За 20-ти ноември бе определена дата за официалното откриване, но се наложи да бъде отменена за по-късна дата до края на месеца.

Очаква се на тържеството да присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. На 13-ти ноември приемателната комисия подписа протокола само с една забележка от страна на КАТ.

Налга се на някои места да се променят пътните знаци, а на други – да се поставят допълнително. Тази забележка произтича от особеностите на планинското трасе. Пътят се реконструира по оперативна програма на Европейския съюз и е на стойност 7 492 253 лв. Строителното разрешение е подписано още през 2009г., но строежът започва през есента на 2011г. Причините са основно финансови. В момента отсечката от с. Бела до с. Ружинци с дължина 20,05 км е изцяло преасфалтирана. Там, където е възможно, са изградени нови банкети, сменена е еластичната ограда по цялото трасе, изградени са изцяло нови канавки, направена е нова хоризонтална и вертикална маркировка.

Заедно с това са рехабилитирани и три кръстовища, ремонтирани са банкетите, бордюрите и тротоарите в селищата, през които минава пътят. Няколко пъти е удължаван договорът между сдружението „Димово – Ружинци“ и Агенция „Пътна инфраструктура“ поради закъснение в изпълнението. Този път е отклонение от главен път Е-79 от Видин към Монтана. С неговата рехабилитация ще се подобри движението в посока от и към Дунав мост 2. А достъпът към едно от чудесата на света – Белоградчишките скали ще стане много по-безопасен и удобен.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар