*
Борба с вредителите

ЗАСТРЕЛЯХА ЕЛИТЕН СЪСТЕЗАТЕЛЕН КОН

|
ЗАСТРЕЛЯХА ЕЛИТЕН СЪСТЕЗАТЕЛЕН КОН

Сигнал за смъртта на скъпо струващ състезателен кон е подаден в Районно управление „Полиция“-Враца. Според съобщението животното е простреляно, а стойността на нанесената щета е за около 20 000 лева.
Сигналът за странната смърт на състезателното животно е подаден от собственикът му Красимир Каменов- Пенката от село Згориград. Мъжът заявил, че негов конкурент в бизнеса, най-вероятно е прострелял състезателния кон, порода „ Нониус”, във Врачанския балкан.

Според собственика животното имало и предишно заболяване, но в последните дни се е обездвижило и от раните му започнали да излизат сачми. Конят починал въпреки намесата на ветеринар.

Предстои експертиза, изготвена от ветеринарен лекар да докаже точната причина за смъртта на коня. Към момента по случая е образувано дознание.

Междувременно в Районно управление „Полиция“-Враца е постъпил още един сигнал, свързан с посегателство върху коне. В този случай в парка срещу военното поделение на монтанско шосе във Враца, неизвестно лице е откраднало кон, собственост на местен жител.

След издирване от полицията е установено, че извършител на деянието е жител на село Вирове. Мъжът е криминално проявен и осъждан. Според криминалисти това не е първото подобно деяние на мъжа, който действал в схема с жители на областта.

Животното е върнато на собственика, а на мъжа е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа./БЛИЦ


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар