*

ЗАПОЧНА ЗАСАЖДАНЕТО НА ДЕКОРАТИВНИ ДЪРВЕТА ПО УЛИЦИТЕ НА ВЪРШЕЦ

|
ЗАПОЧНА ЗАСАЖДАНЕТО НА ДЕКОРАТИВНИ ДЪРВЕТА ПО УЛИЦИТЕ НА ВЪРШЕЦ

От днес работници от Програмата за временна заетост с ръководител Росица Беличовска - озеленител към сектор „Чистота” в Община Вършец започнаха засаждане на декоративни дървета в града.

Общината е закупила 180 броя фиданки от дървесния вид офика, които ще бъдат засадени по преките улици на бул. „Република” (от Банка „ДСК” до „Горското”) и по 10-те улици, на които в момента тече ремонт по проекта на Община Вършец „Рехабилитация и частична реконструкция на група улици в град Вършец", след изграждане на тротоарите и бордюрите по тях.

Офиката е широко използвана за единично, групово или алейно залесяване. Според консултанта инж. Георги Владимиров, под чието ръководство се извършва засаждането на фиданките, офиката е избрана като най-подходящ вид поради това, че тя няма силна коренова система, която да повдига тротоарните плочки, не развива огромна корона, която да пречи и засенчва жилищните сгради, издръжлива е на неблагоприятни климатични и метеорологични условия, и е едно от най-очарователните дървета, които растат у нас, тъй като дава невероятно красиви оранжево-червени плодове във вид на гроздове.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар