*
Борба с вредителите

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ ЗА СЕЛО КОВАЧИЦА

|
ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ ЗА СЕЛО КОВАЧИЦА

Заключителна пресконференция по проект "Подобряване на качеството на живот в село Ковачица чрез инвестиционни интервенции върху водопреносната мрежа" се проведе в заседателната зала в сградата на общината. В нея взеха участие представители на общинска администрация, експерти от ВиК, от фирмата изпълнител ДЗЗД "Енемона - Гарант за Ковачица" и граждани.
Резултатът от успеха на общинския проект беше оповестен от неговия ръководител – инж.Емил Кирилов. Той се измерва с цялостната подмяна на стария етернитов водопровод на селото чрез изграждането на 40,673 м. улична водопроводна мрежа от полиетиленови тръби с висока плътност, в това число монтиране на 7,944 метра сградни отклонения за 840 абоната на ВиК, и с възстановяването в първоначалния й вид на повече от 7 километра пътна настилка, компрометирана при ремонтните работи. Освен това, за сметка на общината, е подменен напорен водопровод с дължина 1980 метра, намиращ се в северната част на селото, който не е бил включен в първоначалния проект. Инвестицията е на стойност 2,9 милиона лева, а работата е свършена само в рамките на три месеца.
Кметът Иво Иванов благодари на експертите от общинска администрация, работили по изпълнението на проекта, а също и на фирмата изпълнител за безупречната работа и за добрия синхрон в действията им, довел до желания позитивен резултат.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар